Rautatiealan toimet ovat vastuuttomia

Rautatiealan unioni RAU on aloittanut kaksipäiväisen työnseisauksen. Helsingin RKP:n piirin puheenjohtaja Cecilia Ehrnroothin ja Uudenmaan RKP:n piirin puheenjohtaja Dan Johanssonin mielestä on vastuutonta aloittaa lakko kun koronapandemia riehuu pahimmillaan pääkaupunkiseudulla

– Tällä hetkellä coronan leviäminen on pahimmillaan ja yritämme kaikin tavoin tukahduttaa tautia niin, ettei meidän tarvitse ottaa käyttöön lisärajoituksia. Nyt ei ole aika pahentaa tilannetta lakolla. Olen pettynyt siihen, että Rautatieala ei ota vastuuta, Cecilia Ehrnrooth sanoo.

Rautatiealan lakon takia kaikki lähijunat ovat pysähtyneet ja matkustajat pakotetaan matkustamaan ruuhkaisissa linja-autoissa. Myös koronapandemian aikana noin 100 000 henkilöä päivässä matkustaa lähijunalla töihin.

– Koronapandemiasta huolimatta moni ala huolehtii siitä, että yhteiskunta pysyy käynnissä. Rautatiealan unionin toimet ovat suorastaan välinpitämättömiä niitä henkilöitä kohtaan, jotka eivät pysty työskentelemään kotoa. Nämä henkilöt joutuvat nyt matkustamaan ruuhkaisissa linja-autoissa, joissa riskinä on altistuminen tartunnalle, Dan Johansson sanoo.

– Liittoja ei voida kieltää lakkoilemasta. Mutta on kohtuutonta, että ilmoitus lakosta tulee kesken koronapandemian, alle 12 tuntia ennen kuin lakon on tarkoitus alkaa. Liitto, joka edustaa työntekijöitä jotka eivät itse voi tehdä etätyötä pitäisi ymmärtää paremmin, Johansson sanoo.

Bergqvist: Kunnilla on tärkeä rooli ilmastotyössä

Kunnat ovat ratkaisevassa roolissa ympäristökysymyksissä ja Suomen ilmastotavoitteiden saavuttamisessa. Monet kunnat ovat edelläkävijöitä alueellisesti sopeutettujen ilmastoratkaisujen löytämisessä ja tukevat siten kestävää elinkeinotoimintaa ja ympäristötietoista työllisyyspolitiikka kunnassa.

Lue edellinen artikkeli

Norrback: Ammattikalastajien asema turvataan uudessa kalastuslaissa

Kansanedustaja Anders Norrback (RKP) iloitsee hallituksen esityksestä kalastuslain uudistamiseksi, joka parantaa kalastajien mahdollisuutta rekisteröityä luokan 1 kalastajana. Rekisteröinti eri kalastajaluokkiin on ammattikalastajien kannalta tärkeä kysymys, jotta ammattikalastaminen olisi jatkossakin mahdollista.

Lue seuraava artikkeli