Bergqvist: Kunnilla on tärkeä rooli ilmastotyössä

Kunnat ovat ratkaisevassa roolissa ympäristökysymyksissä ja Suomen ilmastotavoitteiden saavuttamisessa. Monet kunnat ovat edelläkävijöitä alueellisesti sopeutettujen ilmastoratkaisujen löytämisessä ja tukevat siten kestävää elinkeinotoimintaa ja ympäristötietoista työllisyyspolitiikka kunnassa.

– Kaikessa kunnan toiminnassa on oltava ympäristöajattelua, joka huokuu sosiaalista vastuuta ja maalaisjärkeä. Tämä koskee kaikkea terveydenhuollosta, koulusta ja hoivasta vapaa-aikaan, liikenteeseen ja rakentamiseen. Haluamme nähdä pitkäaikaisia ja vastuullisia toimia ilmastovaikutusten vähentämiseksi, RKP:n varapuheenjohtaja Sandra Bergqvist sanoo.

Jotta saavutettaisiin Suomen tavoite olla ilmastoneutraali vuoteen 2035 mennessä, tarvitaan toimenpiteitä useilla eri tasoilla. Bergqvist näkee kuntien hankinnat tärkeänä työkaluna tässä ilmastotyössä, esimerkiksi suosimalla ilmastoälykkäitä ratkaisuja sekä lähituotantoa.

– Voimme tehdä enemmän hankintojen suhteen. Mistä ruoka tulee, missä kaupungin pyykit pestään ja miten siivous kilpailutetaan? Haluamme tehdä työtä älykkäämmän ja kestävämmän hankintatoimen edistämiseksi, joka korostaa entistä suuremmassa määrin laatukriteereitä, huomioi ilmastovaikutukset ja sallii tarjousten jakamisen osiin. Vastuullisen elintarviketuotannon pitää olla itsestäänselvyys, Bergqvist sanoo.

Biaudet kiittää kriisinhallintakomitean mietintöä: Komitea suosittaa aktiivista osallistumista

Kansainvälisen vastuun ja keskinäisriippuvuuden merkitystä ei voi korostaa liikaa. Tätä painottaa kansanedustaja Eva Biaudet, joka on ollut RKP:n jäsen kriisihallinnan parlamentaarisessa komiteassa.

Lue edellinen artikkeli

Rautatiealan toimet ovat vastuuttomia

Rautatiealan unioni RAU on aloittanut kaksipäiväisen työnseisauksen. Helsingin RKP:n piirin puheenjohtaja Cecilia Ehrnroothin ja Uudenmaan RKP:n piirin puheenjohtaja Dan Johanssonin mielestä on vastuutonta aloittaa lakko kun koronapandemia riehuu pahimmillaan pääkaupunkiseudulla

Lue seuraava artikkeli