Norrback: Ammattikalastajien asema turvataan uudessa kalastuslaissa

Kansanedustaja Anders Norrback (RKP) iloitsee hallituksen esityksestä kalastuslain uudistamiseksi, joka parantaa kalastajien mahdollisuutta rekisteröityä luokan 1 kalastajana. Rekisteröinti eri kalastajaluokkiin on ammattikalastajien kannalta tärkeä kysymys, jotta ammattikalastaminen olisi jatkossakin mahdollista.

-Kalastajat tekevät tärkeää työtä, jotta voimme myös jatkossa varmistaa kotimaisen kalan saatavuuden. Lait, jotka tukevat ja luovat mahdollisuuksia ammattikalastajien hyväksi luovat myös mahdollisuuksia uusille ihmisille ammattikalastuksen parissa.

Ammattikalastajat ovat ammattiryhmä, jonka työtä säädellään tarkasti. Tämän takia on tärkeää, että epäloogisia rajoituksia puretaan, jotta kalastaminen voisi jatkossakin olla päätoiminen työ. Uusi 15 000€ liikevaihtoraja on vaikeuttanut ammattikalastajien työtä. Jotta ammattikalastajien määrä ei vähenisi, lasketaan liikevaihtoraja nyt takasin 10 000€.

– Tämä päätös antaa selvän signaalin, että ammattikalastajien työtä kunnioitetaan ja arvostetaan. Meidän täytyy huolehtia siitä, että myös jatkossa on mahdollista elättää itsensä ammattikalastajana Suomessa Norrback päättää. 

Rautatiealan toimet ovat vastuuttomia

Rautatiealan unioni RAU on aloittanut kaksipäiväisen työnseisauksen. Helsingin RKP:n piirin puheenjohtaja Cecilia Ehrnroothin ja Uudenmaan RKP:n piirin puheenjohtaja Dan Johanssonin mielestä on vastuutonta aloittaa lakko kun koronapandemia riehuu pahimmillaan pääkaupunkiseudulla

Lue edellinen artikkeli

Blomqvist: Vihapuheella ja häirinnällä ei ole paikkaa yhteiskunnassamme

Tänään 19. maaliskuuta vietetään Minna Canthin päivää ja tasa-arvon päivää. Vaikka me monella tapaa elämme tasa-arvoisemmassa yhteiskunnassa kuin koskaan aikaisemmin on selvää, että tasa-arvotyö on vielä kesken. Tämä näkyy muun muassa vihapuheessa ja härinnässä, joka kohdistuu erityisesti naisiin, sekä verkossa että muualla.

Lue seuraava artikkeli