Rehn-Kivi huolissaan eurooppalaisesta yhteistyöstä

Onko Eurooppa jakautumassa? Kuinka vakavaa on äärinationalismi ilmiönä? Muun muassa näistä kysymyksistä keskusteltiin eduskunnassa tänään kansanedustaja Veronica Rehn-Kiven johdolla.

– Brexitin jälkeen käydään myös tänä vuonna monet ratkaisevat vaalit Euroopassa, kuten presidentinvaalit Ranskassa ja liittovaltiovaalit Saksassa. Kysymys nationalismista on erittäin ajankohtainen ja olen huolestunut kehityksestä myös Suomen kannalta. Pienenä ja demokraattisena maana olemme riippuvaisia yhteistyöstä, sekä taloudellisesti että turvallisuuden kannalta, sanoo Rehn-Kivi.

Mukana keskustelussa olivat ministeri Jaakko Iloniemi, Ulkopoliittisen instituution johtaja Teija Tiilikainen sekä toimittaja ja pääkirjoittaja Susanna Ginman. Keskustelun aikana esitettiin näkökantoja yhä monimutkaisemmasta yhteiskunnasta nationalismin taustalla mutta myös, että kehitykseen voidaan vaikuttaa. Politiikka on taas ankkuroitava ihmisten parissa.

– Meillä poliitikoilla on suuri vastuu yhteiskunnallisessa keskustelussa käytettävästä retoriikasta. Meidän on tehtävä politiikkaa, joka johtaa kestävään kehitykseen, integroitiin ja mahdollisuuksiin korkealaatuiseen koulutukseen, sekä vahvoihin eurooppalaisiin markkinoihin ja kansainväliseen tutkimukseen. Suomi tarvitsee enemmän työtä tekeviä eikä meidän tule jarruttaa globalisaatiota, vaan meidän on panostettava vahvuuksiimme ja katsottava eteenpäin eikä taaksepäin.

Hallituksen sosiaali- ja terveysuudistus ei takaa parempaa hoitoa.

Tätä korosti puoluejohtaja Anna-Maja Henriksson torstaina, kun eduskunnan viisi oppositionpuoluetta ilmoitti tekevänsä yhteisen välikysymyksen hallitukselle.

Lue edellinen artikkeli

Nyt tarvitaan täysremontti

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson vaatii hallitusta valmistelemaan potilaan valinnanvapautta koskevan lainsäädännön kunnolla uudelleen ja sen lähettämistä vielä uudelle lausuntokierrokselle ennen sen antamista eduskunnalle.

Lue seuraava artikkeli