Nyt tarvitaan täysremontti

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson vaatii hallitusta valmistelemaan potilaan valinnanvapautta koskevan lainsäädännön kunnolla uudelleen ja sen lähettämistä vielä uudelle lausuntokierrokselle ennen sen antamista eduskunnalle.

– Lukuisat asiantuntijat ovat täystyrmänneet hallituksen valinnanvapausmallin. Se on sekava, byrokraattinen ja uhkaa lisätä kustannuksia. Siksi se on ehdottomasti valmisteltava huolellisesti uudelleen, sanoo Henriksson.

– Nyt ei esityksen hiominen auta, vaan tarvitaan täysremontti.Ihmettelin suuresti pääministerin äskeistä lausuntoa, jonka mukaan hallituksen esitys annettaisiin jo ensi viikolla. Voi vain kuvitella miten paljon lausunnonantajien mielipiteitä tullaan huomioimaan, jos lopullinen esitys annetaan vain viikko lausuntokierroksen päättymisen jälkeen.

Henrikssonin mukaan potilaan laajempi valinnanvapaus voitaisiin toteuttaa ilman hallituksen sekavaa, byrokraattista ja kallista mallia.

– Valinnanvapaus on lähtökohtaisesti hyvä asia, mutta se tulee tehdä fiksusti. Paras tapaa edistää valinnanvapautta olisi lisätä palveluseteleiden käyttöä. Palvelusetelien avulla potilaan olisi helppo valita mihin lääkäriin hän haluaa mennä. Miksi tehdä asioista monimutkaisia.

Rehn-Kivi huolissaan eurooppalaisesta yhteistyöstä

Onko Eurooppa jakautumassa? Kuinka vakavaa on äärinationalismi ilmiönä? Muun muassa näistä kysymyksistä keskusteltiin eduskunnassa tänään kansanedustaja Veronica Rehn-Kiven johdolla.

Lue edellinen artikkeli

Ennakkoäänten ehdittävä perille ajoissa!

Osa kunnista ja paikallistoimijoista kertoo joutuneensa maksamaan sakkoja myöhästyneistä vaalijulisteista, jotka eivät ole tulleet ajoissa postissa.

Lue seuraava artikkeli