Rehn-Kivi: Päätös koulujen avaamisesta tärkeä oppilaiden hyvinvoinnin kannalta

Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen oppilaat palaavat lähiopetukseen torstaina 14. toukokuuta. Kansanedustaja Veronica Rehn-Kiven (RKP) mielestä päätös on tervetullut. Varsinkin sosiaalipsykologisesta näkökulmasta on tärkeää, että nyt hiljattain palataan normaalimpaan arkeen. Rehn-Kiven mukaan päätös avata koulut, jotka ovat olleet suljettuina maaliskuun puolesta välistä saakka, antaa myös paremmat lähtökohdat koulujen alkamiseen syksyllä.

– Koulujen sulkeminen on monessa tapauksessa vaikuttanut lapsiin ja nuoriin negatiivisesti. Liian moni oppilas on joutunut kokemaan turvattomuutta perheissä, joissa on päihdeongelmia sekä fyysistä ja henkistä välivaltaa. Suuri määrä oppilaita on jäänyt ilman minkäänlaista apua koulutehtävien kanssa kotona. Niin opettajilla kuin oppilashuollolla on ollut vaikeuksia tavoittaa oppilaita. Siksi on erittäin tärkeää, että voimme avata koulut, jotta oppilaat pääsevät palaamaan päivittäisiin rutiineihinsa, Rehn-Kivi sanoo.

Rehn-Kivi painottaa koulukavereiden, opettajien, kouluruuan sekä oppilashuoltohenkilökunnan tärkeyttä ja heidän vaikutustaan oppilaiden jaksamiselle ja hyvinvoinnille.

– Uskon, että on henkisesti tärkeää, että jokainen oppilas, iästä riippumatta ja riippumasta siitä, kuinka hyvin hän pärjää, saa päättää tämänkin lukuvuoden normaaliin tapaan. Toisin sanoen olemalla fyysisesti koulussa niin, että he pääsevät hyvästelemään kaverinsa ja opettajansa ennen tervetullutta kesälomaa. Jos koulut olisivat pysyneet kiinni kesälomaan asti, olisi tämä ollut vaikea paikka monelle perheelle, erityisesti niille, jotka kamppailevat myös muiden ongelmien kanssa, Rehn-Kivi sanoo.

RKP laajentaa toimintaansa niin Hämeessä kuin Satakunnassa

Kiinnostus RKP:n politiikalle on lisääntynyt merkittävästi viimeisten vuosien aikana. RKP vastaa nyt kysyntään ja laajentaa toimintaansa ns. perinteisten toimialueidensa ulkopuolelle. RKP on nyt laajentanut toimintaansa Hämeeseen ja perustanut sinne oman paikallisosaston.

Lue edellinen artikkeli

Adlercreutz: Selkeää purkustrategiaa tarvitaan

Koronakriisi on Suomessa hoidettu hyvin arvosanoin, mutta tulosta ei ole saavutettu ilman uhrauksia, sanoo Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz.

Lue seuraava artikkeli