RKP laajentaa toimintaansa niin Hämeessä kuin Satakunnassa

Kiinnostus RKP:n politiikalle on lisääntynyt merkittävästi viimeisten vuosien aikana. RKP vastaa nyt kysyntään ja laajentaa toimintaansa ns. perinteisten toimialueidensa ulkopuolelle. RKP on nyt laajentanut toimintaansa Hämeeseen ja perustanut sinne oman paikallisosaston.

– Tarve omalle paikallisosastolle Hämeessä on ollut jo jonkin aikaa. Viime eduskuntavaaleissa RKP:llä oli Hämeen vaalipiirissä kolme ehdokasta; Marina Bergman-Pyykkönen, Pia Tyyskä ja Mike Jurvelius. Näiden vaalien tulos osoitti sen, että RKP:lle on erittäin suuri kysyntä koko vaalipiirissä, sanoo puolueen puheenjohtaja ja oikeusministeri Anna-Maja Henriksson. 

Tyyskä ja Bergman-Pyykkönen Lahdesta sekä Petteri Kaleva Hämeenlinnasta ottivat asian hoitaakseen ja perustivat RKP Häme paikallisosaston. 

– RKP:n politiikalle on suurta kysyntää. Äänestäjille halutaan tarjota myös Hämeessä liberaalista vaihtoehtoa, joka kantaa vastuuta tulevaisuudesta mutta näkee samalla päätöksenteossa myös yksittäisen ihmisen. Näinä aikoina, tarvitsemme erityisesti sellaista puoluetta, joka luo tulevaisuuden toivoa ja pystyy tarjoamaan vastuullista politiikkaa jo nyt tulevissa kuntavaaleissa, sanoo Pia Tyyskä, Marina Bergman- Pyykkönen ja Petteri Kaleva

Toiminta laajenee myös Satakunnassa

RKP:lla on ollut monien vuosien ajan toimintaa Porissa mutta myös siellä halutaan laajentaa toimintaa koko vaalipiirin alueelle. Porin RKP on tämän vuoksi vaihtanut nimensä ja on nyt RKP Satakunta.

Juhani Järvinen, vastavalittu RKP Satakunnan puheenjohtaja toteaa, että nimenmuutos on osoitus siitä, että puolue panostaa nyt tosissaan siihen, että se haluaa olla aktiivinen koko maakunnan alueella, eikä vain Porissa.

– Maakunnassa on nyt selkeä tilaus uusille asioille ja tahtotila uudistukseen on suuri. Olemme käynnistäneet kuntavaalien suunnittelun ja tavoitteena on asettaa ehdokkaita mahdollisimman monessa kunnassa, koko Satakunnan alueella, sanoo Järvinen.

Henriksson: Ikäihmiset tarvitsevat turvallisia sosiaalisia kontakteja

- Meidän on löydettävä ratkaisuja, jotka tarjoavat ikäihmisille turvallisia sosiaalisia kontakteja myös koronakriisin aikana. Nyt esimerkiksi hoivakodit ovat kokonaan suljettuina ulkopuolisilta. Sydämeni särkyy, kun ajattelen niitä vanhuksia, jotka eivät voi tavata lapsiaan ja lapsenlapsiaan palvelukodissa. Meidän on oltava luovia ja löydettävä turvallisia ratkaisuja, jotka mahdollistavat sosiaalisia kontakteja, sanoo RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson.

Lue edellinen artikkeli

Rehn-Kivi: Päätös koulujen avaamisesta tärkeä oppilaiden hyvinvoinnin kannalta

Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen oppilaat palaavat lähiopetukseen torstaina 14. toukokuuta. Kansanedustaja Veronica Rehn-Kiven (RKP) mielestä päätös on tervetullut. Varsinkin sosiaalipsykologisesta näkökulmasta on tärkeää, että nyt hiljattain palataan normaalimpaan arkeen. Rehn-Kiven mukaan päätös avata koulut, jotka ovat olleet suljettuina maaliskuun puolesta välistä saakka, antaa myös paremmat lähtökohdat koulujen alkamiseen syksyllä.

Lue seuraava artikkeli