Rehn-Kivi: Palveluiden helppoa saavutettavuutta luo turvallisuutta

Sosiaali- ja terveydenhuolto kunnissa on suurten muutosten edessä. RKP:n mielestä potilaan on oltava keskiössä myös jatkossa ja palvelujen on oltava kuntalaisten lähellä . Eri toimijoiden ja ammattikuntien välistä toimivaa yhteistyötä on jatkettava ja kehitettävä.

– Kaikilla on oltava oikeus sekä toimivaan terveyden- ja sairaanhoitoon että ikääntyneiden hoivapalveluihin niiden ajankohtaistuessa. Kun sairastut sinun on nopeasti ja helposti päästävä hoitoon. Jotta sosiaali- ja terveydenhuolto toimisi parhaalla mahdollisella tavalla, julkisten palvelujen rinnalle tarvitaan niitä täydentäviä yksityisiä ja kolmannen sektorin palveluja. Palveluseteleiden käyttöä tulisi mielestämme lisätä kunnissa ja sairaanhoitopiireissä hoitojonojen lyhentämiseksi, kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi sanoo.

Turvallisuus on tärkeää kaikissa elämänvaiheissa. RKP:lle korkeatasoinen vanhushuolto on kunnia-asia.

– Vallitseva koronaepidemia on lisännyt vanhusten yksinäisyyttä. Yksinäisyys on suuri yhteiskunnallinen ongelma joka ei ainoastaan koettele ikääntyneitä vaan myös nuoria. Tähän ongelmaan meidän on puututtava, Rehn-Kivi sanoo.

– Kuntien ikäihmisten neuvontapalveluilla on tärkeä tehtävä ikääntyneiden toimintakyvyn, terveyden ja hyvinvoinnin saralla, Rehn-Kivi jatkaa.

Huumeiden käytön lisääntyminen on huolestuttava ilmiö. Päihderiippuvaisten ja heidän perheidensä tukemiseen tarvitaan laaja-alaista eri palvelujen ja hoitomuotojen tarjontaa. Haluamme lisää matalan kynnyksen vastaanottoja ja tukea perheille sekä esimerkiksi kuntien, koulun, terveydenhoidon, kotien ja poliisin välistä moniammatillista yhteistyötä.

Carolina Nordling nimitetty ministeri Blomqvistin erityisavustajaksi

Carolina Nordling on kutsuttu pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvistin erityisavustajaksi.

Lue edellinen artikkeli

Eduskunnan rokoteryhmän puheenjohtaja Rehn-Kivi: HPV-rokotteella voidaan hävittää kohdunkaulansyöpä

Tänään 4. maaliskuuta vietetään kansainvälistä HPV eli papilloomavirus -tietoisuuspäivää. Suomessa HPV-rokotus on ollut viime syksystä alkaen tasa-arvoisesti tarjolla tyttöjen lisäksi myös pojille osana kansallista rokotusohjelmaa, mutta rokotuskattavuus on jäänyt matalaksi. Rokotuskattavuudessa on lisäksi huomattavia alueellisia eroja. Jotta ihmisen papilloomavirus voitaisiin hävittää Suomesta, rokotuskattavuuden on oltava riittävän korkea, eduskunnan rokoteryhmän puheenjohtaja ja poikien oikeutta HPV-rokotteeseen aktiivisesti ajanut, kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi sanoo.

Lue seuraava artikkeli