Rehn-Kivi: Ravintolat ja kahvilat voidaan taas avata!

Eduskunta hyväksyi tänään 171 miljoonan euron suuruisen tukipaketin ravitsemisyritysten uudelleentyöllistämisen tukemiseksi sekä toiminnan rajoitusten hyvittämiseksi. Lisäksi tartuntatautilakiin hyväksyttiin lisäys, jossa ravintoloiden aukioloon liittyvät vaatimukset määritellään. Määräaikainen laki astuu voimaan 1. kesäkuuta ja on voimassa lokakuun loppuun, jolloin toivotaan koronaepidemian pahimman vaiheen olevan ohi. Kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi (RKP) iloitsee siitä, että yhteiskuntaa nyt avataan monella rintamalla uudelleen ja että tärkeä ravintola-ala vihdoin voi jatkaa toimintaansa.

– On erittäin tervetullutta, että ravintolat voivat taas avata ovensa. Ravintoihin on kohdistunut erityisen kovia rajoituksia ja ne tarvitsevat sekä tukitoimenpiteitä että mahdollisuuksia ottaa vastaan ​​asiakkaita kesällä, Rehn-Kivi sanoo.

Lakimuutos sisältää rajoituksia aukioloaikoihin ja asiakaspaikkojen enimmäismäärään sekä sisältää hygieniasuosituksia asiakkaille ja henkilökunnalle. Asiakasmäärärajoitukset eivät koske ulkoterasseja, mutta myös niillä tulee olla riittävät välit pöytien välillä. Rehn-Kivi painottaa, että tarvitsemme vastuuntuntoa niin ravintoloitsijoilta kuin asiakkailta onnistuaksemme.

– On tärkeää, että ravintoloitsijat nyt voivat suunnitella kesää, palkata henkilökuntaa ja että he ennen kaikkea nyt paremmin voivat ennakoida toimintaansa. Meidän pitää kuitenkin tarkkaan seurata, miten avaaminen onnistuu ja seurata myös alueellisia eroja, kun jatkamme rajoitusten purkua. Viimeinen asia, mitä nyt haluamme on, että ravintoloiden avaaminen aiheuttaa räjähdyksen tartuntamäärissä, Rehn-Kivi sanoo.

Rehn-Kivi painottaa myös ravintoloiden ja kahviloiden avaamisen tärkeyttä sosiaalisesta näkökulmasta.

– Suurin osa meistä on istunut sisällä eristyksissä kodeissamme jo monta kuukautta. Kesäauringon paistaessa haluamme kaikki ulos tapaamaan muita ihmisiä ja mikä on sen parempaa, kuin saada nauttia kahvikupposesta ulkoterassilla. Meillä on kuitenkin kaikilla vastuu katsoa, että tämä kaikki tapahtuu turvallisesti, Rehn-Kivi sanoo.

Talousvaliokunnan jäsen Joakim Strand: ”Hyvä kokonaisuus ravintoloiden tukemiseksi”

Ravitsemisliiketoimintaa on rajoitettu voimakkaasti lainsäädännöllä koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Ravintolat, kahvilat ja anniskelupaikat suljettiin 4. huhtikuuta take-away myyntiä lukuun ottamatta. Eduskunta kuitenkin edellytti rajoitukset hyväksyessään, että hallitus valmistelee ravintola-alalle tukimallin, jolla kompensoidaan kohtuullisia kustannuksia ja lievennetään rajoitusten vaikutuksia.

Lue edellinen artikkeli

Kaupunginvaltuuston jäsen Marcus Rantala: “Helsinki tarvitsee toimintaohjelman ruotsinkielisten erityislasten palvelujen turvaamiseksi.”

Tänä iltana Marcus Rantala ja 20 kaupunginvaltuutettua jättivät aloitteen Helsingin kaupunginvaltuustolle, jonka tarkoitus on korjata epäkohdat ruotsinkielisten erityislasten palveluissa.

Lue seuraava artikkeli