Ollikainen: Tarvitaan pitkäaikaisia panostuksia kouluun ja varhaiskasvatukseen

Suomen menestys rakentuu hyvälle ja tasa-arvoiselle koulutukselle. Leikkausten sijaan tarvitaan tietoisia ja pitkäaikaisia ​​investointeja kouluun ja varhaiskasvatukseen.

– Kaikilla lapsilla on oikeus korkealuokkaiseen varhaiskasvatukseen. Tämä oikeus ei saa olla riippuvainen kotikunnasta tai vanhempien työtilanteesta. Koululle on myös kohdistettava riittävästi resursseja. RKP tekee työtä kaikilla tasoilla kaikissa kunnissa terveiden koulurakennusten puolesta, jossa sekä oppimista että hyvinvointia korostetaan, sanoo kansanedustaja Mikko Ollikainen. Ollikainen on eduskunnan sivistysvaliokunnan jäsen, jossa koulutuskysymyksiä käsitellään.

Kouluympäristön ja koulumatkan on oltava kaikille turvallinen. Turvallinen elämä perustuu siihen, että kaikki oppilaat saavat käydä koulua terveissä kouluissa ilman kiusaamista ja että heillä on päteviä opettajia.

– Kenenkään lapsen ei pitäisi tuntea pelkoa koulussa. Kaikilla lapsilla ja nuorilla on oikeus turvalliseen kouluun, jossa ketään ei kiusata. Meidän on jatkettava kiusaamisen vastaista työtä ja lisättävä kohdennettuja resursseja kaikenlaisen kiusaamisen kitkemiseksi, Ollikainen sanoo

– Oppilashuollon merkitys lisääntyy ja me haluamme taata tuen saannin kouluissa riittävien koulupsykologien ja kuraattoreiden avulla sekä kohdentamalla riittävästi resursseja oppilas- ja opinto-ohjauksen, Ollikainen jatkaa.

RKP on sivistyspuolue ja meidän mielestä kieltenopetus tulisi siksi aloittaa varhaisessa vaiheessa.

– Monipuolinen kieltenopetus tulee aloittaa jo esikoulussa. Jo varhaiskasvatuksessa voi oppia kieliä leikkien ja laulujen kautta, Ollikainen sanoo.

Rehn-Kivi: Suomalaisilla vahva luottamus rokotteisiin – rokotteiden arvo yhteiskunnalle moninkertainen kustannuksiin nähden

Kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi (RKP) korosti keskiviikkona 17.2.2021 Eduskunnan rokoteryhmän webinaarissa ”Rokotteet – kansanterveyden ja yhteystyön menestystarina” rokotteiden yhteiskunnallista arvoa.

Lue edellinen artikkeli

Carolina Nordling nimitetty ministeri Blomqvistin erityisavustajaksi

Carolina Nordling on kutsuttu pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvistin erityisavustajaksi.

Lue seuraava artikkeli