Bergqvist vaatii toimenpiteitä sujuvien Kela-taksimatkojen turvaamiseksi

Kilpailu- ja kuluttajaviraston tulkinnan mukaan, Kela-taksimatkojen järjestämisessä saaristosta ja harvaan asutuilta alueilta on tehtävä muutoksia. Kansanedustaja Sandra Bergqvist (RKP) on huolestunut muutoksista ja on tänään jättänyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen, jossa hän vaati toimenpiteitä sujuvien Kela-taksimatkojen turvaamiseksi myös jatkossa.

Aiemmin saaristosta tai harvaan asutulta alueelta tuleva taksi on voinut jäädä odottamaan asiakasta sairaalakäynnin aikana, jos kotimatka kestää kauemmin kuin varsinainen sairaalakäynti. Kilpailu- ja kuluttajaviraston mielestä tämä vääristää kilpailua, ja paluumatka on avattava kaikille taksinkuljettajille.

– Mahdollisuus käyttää samaa taksia paluumatkalla on mukavampi vaihtoehto asiakkaalle, se on  ympäristöystävällisempi ja kokonaistaloudellisesti järkevämpi vaihtoehto. Jos paluumatka avataan kilpailulle, on olemassa riski, että kaksi taksia ajavat tyhjinä saman matkan, mikä ei voida pitää puolustettavana tai edes toivottavana, Bergqvist sanoo. 

Bergqvist vaatii toimenpiteitä, jotta asiakkaille voidaan turvataan sujuvia Kela-taksimatkoja tavalla, joka takaa myös taksien saatavuuden saaristossa ja harvaan asutuilla alueilla.

– Käytännössä tämä tulkinta vaikeuttaisi taksikyytien saamista harvaan asutuilla alueilla. Tulevaisuudessa koulukuljetuksetkin voivat olla uhattuina pienillä paikkakunnilla. Taksiyrittäjät harkitsevat jo toimintansa lopettamista, koska toiminta ei enää tule olemaan kannattavaa, jos yrittäjät menettävät Kela-taksimatkoja, Bergqvist sanoo. 

Kirjallisen kysymyksen ovat myös allekirjoittaneet kansanedustajat Veronica Rehn-Kivi (RKP), Anders Norrback (RKP), Joakim Strand (RKP), Mikko Ollikainen (RKP) ja Ahvenanmaan kansanedustaja Mats Löfström. 

Rehn-Kivi: Tasa-arvoinen vanhemmuus edistää lapsen oikeuksia

Eduskunnassa on tänään käyty lähetekeskustelu hallituksen esityksestä perhevapaauudistukselle. Esitys huomioi monimuotoiset perheet ja kannustaa isiä käyttämään vanhempainvapaitansa. Kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi (RKP) iloitsee esityksestä.

Lue edellinen artikkeli

Uudenmaan RKP aloitti ehdokasasettelun tuleviin aluevaaleihin vahvoilla listoilla

Uudenmaan RKP kokoontui digitaaliseen ylimääräiseen piirikokoukseen perjantaina 24. syyskuuta. Piirin puheenjohtaja Hanna Lönnfors avasi kokouksen.

Lue seuraava artikkeli