Rehn-Kivi: Vihdoinkin voimme luopua kahden metrin turvaetäisyydestä

Eduskunnassa on tänään käyty lähetekeskustelu tartuntatautilain muutoksesta. Hallituksen esitys sisältää ehdotuksen kahden metrin turvaetäisyyden luopumisesta sekä soveltamisen kriteerinä käytetyn ilmaantuvuusluvun poistamisesta. Kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi (RKP) pitää esitystä tervetulleena.

Jo näistä rajoituksista säädettäessä pidin niitä liian tiukkoina ja epäoikeudenmukaisina, koska yhteiskunnan eri toimijoita ei kohdeltu rajoituksilla yhdenvertaisesti, Rehn-Kivi sanoo. 

Hallitus on eilen sopinut hybridimallista, joka turvaa hallitun yhteiskunnan avaamisen korona-ajan jälkeen. Mallin mukaan voidaan siirtyä normaaliin elämiseen, kunhan riittävän suuri osa kansalaisista on saanut täyden rokotesuojan.

– Nyt toivon, että me suomalaiset käytämme tilaisuutta hyväksemme ja otamme rokotteisiin vahvasti luottavana kansana myös koronarokotteen suojaamaan sekä itseämme että ottamaan vastuuta muiden terveydestä.

 

Euroopan parlamentti ottaa suuria askeleita ilmaston puolesta – Torvalds tyytyväinen kesäpaketin vastuunjaon lopputuloksiin

Maanantaina Euroopan parlamentin ympäristövaliokunta jakoi vastuut poliittisten ryhmien kesken tänä kesänä julkistetusta suuresta vihreän siirtymisen lainsäädäntöpaketista. Samaan aikaan valiokunnan keskeiset koordinaattorit näyttivät vastuullisuuttaan. Oikeistopopulistit eivät tule vastaamaan mistään keskeisestä ehdotuksesta. Maanantaina tehty päätös on erityisen tärkeä, koska se koskee lainsäädäntöä, jolla varmistetaan, että EU saavuttaa omat ilmastotavoitteensa.

Lue edellinen artikkeli

Wickström iloitsee opintotuen tulorajan nostamisesta

RKP:n varapuheenjohtaja iloitsee siitä, että opintotuen tuloraja nousee. Hallitus on budjettiriihen yhteydessä linjannut, että opintotuen tuloraja nousee vuoden 2022 aikana.

Lue seuraava artikkeli