Richard Sjölund on Henrik Wickströmin uusi avustaja

Richard Sjölund Helsingistä on Henrik Wickströmin uusi avustaja. Sjölund on suorittanut valtiotieteen maisterin tutkinnon Åbo Akademin yliopistossa. Sjölundilla on työkokemusta muun muassa Euroopan kemikaalivirastosta (ECHA), joten hänellä on hyvä käsitys valtion virastojen toiminnasta.

– Odotan innolla yhteistyötä Richardin kanssa. Hänen opiskelu- ja työtaustansa sekä hänen hyvä ymmärryksensä ruotsinkielisten alueidemme haasteista ja mahdollisuuksista tekevät hänestä erittäin sopivan avustajan. Se, että Richard on kaksikielinen on minulle myös tärkeää tulevassa työssämme, Wickström sanoo. 

– Olen erittäin iloinen aloittaa työni Henrikin uutena avustajana. Odotan innolla, että pääsen työskentelemään mielenkiintoisten ja tärkeiden asioiden parissa ja tukemaan Henrikiä hänen työssään. Uskon, että yhteistyömme tulee toimimaan erittäin hyvin, ja ensivaikutelmani eduskuntatyöstä ovat olleet pelkästään myönteisiä, Sjölund sanoo.

Richard Sjölund aloitti tehtävässä 15. huhtikuuta.

Strand: Hallitus edistää GigaVaasaa

Investointien vauhdittamiseksi hallitus päätti kehysriihen yhteydessä valmistella verohyvityksen suurille nettonollatalouteen siirtymistä tukeville teollisille investoinneille, kuten akku- ja vetyhankkeisiin sekä fossiilivapaaseen terästeollisuuteen. Alustavasti hyvityksenä voitaisiin hankekohtaisesti myöntää 20 % investoinnin kokonaismäärästä 150 miljoonaan euroon asti.

Lue edellinen artikkeli

Ministeri Bergqvist hakee jatkoa varapuheenjohtajana – Haluan tehdä RKP:stä entistäkin paremman

Ministeri Sandra Bergqvist asettuu uudelleen ehdolle Suomen ruotsalainen kansanpuolueen varapuheenjohtajaksi kesäkuun puoluekokouksessa. Puheenjohtajavaalit ovat yksi syy siihen, että Bergqvist pyrkii jälleen varapuheenjohtajaksi.

Lue seuraava artikkeli