Strand: Hallitus edistää GigaVaasaa

Investointien vauhdittamiseksi hallitus päätti kehysriihen yhteydessä valmistella verohyvityksen suurille nettonollatalouteen siirtymistä tukeville teollisille investoinneille, kuten akku- ja vetyhankkeisiin sekä fossiilivapaaseen terästeollisuuteen. Alustavasti hyvityksenä voitaisiin hankekohtaisesti myöntää 20 % investoinnin kokonaismäärästä 150 miljoonaan euroon asti.

– Nykyisessä geopoliittisessa tilanteessa sekä EU:n muuttuneissa valtiontukipolitiikan oloissa kilpailu teollisista investoinneista on kiihtynyt, ja Suomen on ehdottomasti vastattava tähän. Olemme pitkään lobanneet tämänkaltaisen malli puolesta, ja olen erittäin iloinen GigaVaasan ja Suomen puolesta. Kyseinen malli voidaan sanoa olevan optimaalinen noin 750 miljoonan euron investointien osalta, eli juuri niiden toimijoiden kokoluokkaa, joita Vaasaan havitellaan, kansanedustaja Strand toteaa.

Ollikainen: Suomen on jatkettava pitkäjänteistä työtään kouluväkivallan ja koulukiusaamisen ehkäisemiseksi

Tämän päiväisessä täysistunnossa eduskunnassa keskustelun aiheena oli keskustelualoite koulurauhasta ja kouluturvallisuudesta. Kansanedustaja Mikko Ollikainen piti Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenvuoron ja painotti että Suomen on jatkettava pitkäjänteistä työtään kouluväkivallan ja koulukiusaamisen ehkäisemiseksi.

Lue edellinen artikkeli

Richard Sjölund on Henrik Wickströmin uusi avustaja

Richard Sjölund Helsingistä on Henrik Wickströmin uusi avustaja. Sjölund on suorittanut valtiotieteen maisterin tutkinnon Åbo Akademin yliopistossa. Sjölundilla on työkokemusta muun muassa Euroopan kemikaalivirastosta (ECHA), joten hänellä on hyvä käsitys valtion virastojen toiminnasta.

Lue seuraava artikkeli