RKP Helsinki: Sosiaalihuoltoa ei saa unohtaa!

Lausunto RKP:n Helsingin piirihallituksen kokouksesta

RKP:n Helsingin piirihallitus keskusteli kokouksessaan ruotsinkielisen sosiaalihuollon asemasta Helsingissä. Hallitus esitti huolensa rajallisesta saatavuudesta, ja totesi helsinkiläisten olevan oikeutettuja saamaan hoitoa äidinkielellään. Erityisen tärkeää se on kun henkilö on haavoittuvaisessa asemassa.

– On hyvä, että terveyskysymyksistä, kotihoidosta ja vanhustenhuollosta nyt keskustellaan paljon. Valitettavasti sosiaalipalveluiden toteuttamisesta maakunnissa ei keskustella läheskään yhtä paljon. Erityisesti ruotsinkielisen sosiaalihuollon puutteiden ratkaisemiselle on nyt suuri tarve. Olemme huolissamme siitä, ettei kysymys saa tarpeeksi huomiota Helsingin hyvinvointikeskusten palveluiden suunnittelussa, jossa tavoite on, että sosiaali- ja terveyspalvelut ovat hellsinkiläisille helposti saatavilla. Sosiaalihuoltoa ei saa unohtaa – se on olennainen osa ennaltaehkäisevää hoitoa ja aikaisen vaiheen toimenpiteitä, sanoo piirin puheenjohtaja Cecilia Ehrnrooth.

Lisätietoja: Puheenjohtaja Cecilia Ehrnrooth 050 331 0244, Yhteyspäällikkö Anna Strömberg 050 555 4607

Miten käy sosiaalihuollon?

Sosiaali- ja vanhuspalveluiden asema sosiaali- ja terveydenhuollon uudessa valinnanvapauslaissa huolestuttaa kansanedustaja Veronica Rehn-Kiveä. Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko esitteli uudistuksen eilen blogissaan.

Lue edellinen artikkeli

RKP haluaa lisää kotihoitajia

RKP:n puoluehallitus on huolissaan kotihoidon laadusta. Erityisen huolestuttavia ovat puutteet Etelä-Suomen ruotsinkielisessä kotihoidossa.

Lue seuraava artikkeli