RKP ja Keskusta vaaliliittoon Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella

Uudenmaan Keskusta ja RKP Uusimaa ovat solmineet vaaliliiton Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella aluevaaleissa 23.1.2022. Kyseessä on niin sanottu tekninen vaaliliitto, jossa RKP asettaa ehdolle 5 ehdokasta ja Keskusta 81 ehdokasta. Täysi lista on 86 ehdokasta.

– RKP:n ja Keskustan välinen vaaliliitto Keski-Uudellamaalla on luonnollinen jatko jo pitkään jatkuneelle toimivalle yhteistyölle kunnallisella tasolla. Viime vaaleissa RKP:llä ja Keskustalla oli vaaliliittoja Järvenpäässä, Mäntsälässä ja Tuusulassa. Olemme iloisia, että yhteistyö voi jatkua myös alueellisella tasolla, Uudenmaan RKP:n puheenjohtaja Hanna Lönnfors sanoo.

– Kummallakin puolueella on yhteisenä tahtotilana taata hyvät ja toimivat lähipalvelut. Uskon tästä rakentuvan hyvän pohjan aluevaaleja ja hyvinvointialueita ajatellen, Keskustan Keski-Uudenmaan vaalipäällikkönä toimiva Tea Nieminen toteaa.

Henriksson: Naisiin kohdistuvan väkivallan vastaista työtä tulee kuitenkin tehdä joka päivä

Tänään on kansainvälinen naisiin kohdistuvan väkivallan vastainen päivä. Naisiin kohdistuvan väkivallan vastaista työtä tulee kuitenkin tehdä vuoden jokaisena päivänä. Hallituksella on käynnissä useita hankkeita, joilla parannetaan rikoksen uhrin asemaa, puututaan väkivaltaan ja lisätään tasa-arvoa.

Lue edellinen artikkeli

Sigfrids ja Biaudet: Asepalveluksen suorittajia valitessa kriteereinä tulee olla motivaatio ja soveltuvuus – ei sukupuoli

Tulevaisuuden asepalvelusta tarkastellut parlamentaarinen työryhmä on julkaissut ehdotuksensa tänään. RKP-nuorten puheenjohtaja Frida Sigfridsin mielestä ehdotus ei ole kyllin kunnianhimoinen vaan edelleen liian sukupuolikeskeinen, vaikka työ onkin menossa oikeaan suuntaan. Vaikka toiveena olisi ollut vielä suuremmat muutokset, iloitsee Sigfrids kuitenkin siitä vahvasta työstä tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden eteen, jota RKP:n kansanedustaja Eva Biaudet on tehnyt komiteassa.

Lue seuraava artikkeli