Henriksson: Naisiin kohdistuvan väkivallan vastaista työtä tulee kuitenkin tehdä joka päivä

Tänään on kansainvälinen naisiin kohdistuvan väkivallan vastainen päivä. Naisiin kohdistuvan väkivallan vastaista työtä tulee kuitenkin tehdä vuoden jokaisena päivänä. Hallituksella on käynnissä useita hankkeita, joilla parannetaan rikoksen uhrin asemaa, puututaan väkivaltaan ja lisätään tasa-arvoa.

– Priorisoin hyvin korkealle työtä naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan. Jokainen pahoinpitely, jokainen väkivallanteko on yksi liikaa. Tähän on puututtava äärimmäisen määrätietoisesti. Väkivallalle on saatava loppu ja uhrien on saatava apua, RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson sanoo. 

– Seksuaalirikoslainsäädännön kokonaisuudistus on yksi laajimmista hankkeista minulle oikeusministerinä. Tulemme myös parantamaan ja vahvistamaan lainsäädäntöä lähestymiskieltoon liittyen uhrien suojelun parantamiseksi. Eduskunta käsittelee myös tällä hetkellä lakiesitystä, joka mahdollistaisi avioliiton kumoamisen. 

Olen myös erittäin iloinen siitä, että kansallinen naisiin kohdistuvan väkivallan raportoija aloittaa työnsä vuodenvaihteessa. 

Esimerkkejä hallituksen toimenpiteistä: 

  • Seksuaalirikoslainsäädännön uudistus 
  • Naisiin kohdistuvan väkivallan raportoija 
  • Lähestymiskieltoa vahvistetaan  
  • Pakotetun avioliiton kumoaminen mahdollistetaan
  • 32 toimenpidettä naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan

RKP:n ryhmäpuheenvuoro kaupunginvaltuustossa 24.11.2021 vuoden 2022 talousarvioehdotuksesta ja taloussuunnitelmasta vuosille 2022-2024

Ryhmäpuheenjohtaja Björn Månssonin ryhmäpuheenvuoro kokonaisuudessaan

Lue edellinen artikkeli

RKP ja Keskusta vaaliliittoon Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella

Uudenmaan Keskusta ja RKP Uusimaa ovat solmineet vaaliliiton Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella aluevaaleissa 23.1.2022. Kyseessä on niin sanottu tekninen vaaliliitto, jossa RKP asettaa ehdolle 5 ehdokasta ja Keskusta 81 ehdokasta. Täysi lista on 86 ehdokasta.

Lue seuraava artikkeli