RKP ja Kokoomus vaaliliittoon Kymenlaaksossa 2022 aluevaaleissa

Kokoomus ja RKP ovat solmineet Kymenlaaksossa keskinäisen teknisen vaaliliiton tammikuussa 2022 pidettäviin aluevaaleihin. Vaaliliitto asettaa täyden 73 ehdokkaan listan.

Tammikuun aluevaaleissa valitaan kaikille hyvinvointialueille aluevaltuustot, jotka vastaavat sosiaali- ja terveydenhuoltoa sekä palo- ja pelastustoimea koskevasta päätöksenteosta omalla alueellaan maaliskuusta 2022 alkaen. Ensimmäiset aluevaltuustot linjaavat miten tuleva hyvinvointialue rakentuu, millainen on sen johtamisjärjestelmä ja miten jokaiselle suomalaiselle tärkeät palvelut jatkossa järjestetään.

– Vaaliliitto RKP:n kanssa tuntui luontevalta. Yhteinen tavoitteemme on, että ihminen saa sosiaali- ja terveyspalveluita juuri silloin, kun niitä tarvitsee. Pelastustoimintojen on oltava saumaton osa hyvinvointipalveluita ja siksi edellytämme, että sopimuspalokuntien rahoitus ja toimintaedellytykset on turvattava. Kun talous on kunnossa, niin rahat riittävät myös laadukkaisiin hyvinvointipalveluihin sanoo Kaakkois-Suomen Kokoomuksen puheenjohtaja Jussi Virsunen

– Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus on yksi Suomen itsenäisyyden ajan suurimmista uudistuksista. Hyvinvointialueen ylin päättävä elin, aluevaltuusto valitaan vaaleissa 23.1.2022. RKP:llä on hyvä yhteistyö Kokoomuksen kanssa eri kunnissa, Kymenlaakson alueella. Pyrimme jatkossakin turvalliseen pitkäkestoiseen ja mahdollisimman joustavaan ihmiskeskeiseen yhteistyöhön niin politiikan, yritystoiminnan ja kolmannen sektorin toimijoiden kanssa koko Kymenlaaksossa ja, että palvelut ovat lähellä sinua, sanoo RKP:n piiripuheenjohtaja Johan Bardy

Biaudet: Jokaisella tulee olla oikeus määritellä oma juridinen sukupuolensa

Kansanedustaja Eva Biaudet (RKP) osallistui tänään eduskunnan täysistunnon keskusteluun Oikeus olla-kansalaisaloitteesta, joka käsittelee translain uudistusta.

Lue edellinen artikkeli

Uudenmaan RKP nimesi uusia ehdokkaita Länsi-Uudenmaan aluevaaleihin

Uudenmaan RKP:n piirihallitus nimesi lisää ehdokkaita Länsi-Uudenmaan aluevaaleihin. RKP on tähän mennessä nimennyt 64 ehdokasta Länsi-Uudenmaan aluevaaleihin. Aluevaalit suoritetaan 23. tammikuuta 2022.

Lue seuraava artikkeli