Biaudet: Jokaisella tulee olla oikeus määritellä oma juridinen sukupuolensa

Kansanedustaja Eva Biaudet (RKP) osallistui tänään eduskunnan täysistunnon keskusteluun Oikeus olla-kansalaisaloitteesta, joka käsittelee translain uudistusta.

– Olemme tänään huomattavasti tietoisempia ihmisoikeuksista, sukupuolivähemmistöjen oikeuksista ja transhenkilöiden tarpeesta saada hoitoa jo nuorena. Jokaisella tulee vähintään olla oikeus määritellä oma juridinen sukupuolensa, kuten sen tuntee oikeaksi, sanoo Eva Biaudet.

Kokemus siitä, että on syntynyt väärään sukupuoleen voi nuorelle transhenkilölle olla erityisen haastavaa silloin kun keho muuttuu näkyvimmin toiseen, hänelle väärään sukupuoleen, murrosiän aikana.

-Tiedämme, että tämä elämäntilanne voi olla nuoren mielenterveydelle vaikea ja jopa aiheuttaa itsetuhoisuutta. Yhteiskunnan tehtävä on tukea jokaista meistä elämään hyvää elämää juuri sellaisena kuin on, ja meidän tulisi aktiivisesti pyrkiä poistamaan syrjivä lainsäädäntö. Se edellyttää lainsäätäjän paneutumista myös sukupuolivähemmistöjen asemaan ja oikeuksiin, sanoo Eva Biaudet.

Eva Biaudet jatkaa toteamalla, että tarvitsemme uuden translain jossa lapsen edun ensisijaisuus huomioidaan.

-Lapsen edun ensisijaisuus merkitsee tässä tapauksessa lapsen tahdon kuulemista. Tarvitsemme lain, joka antaa nuorille 15 vuotta täyttäneille itsenäisen oikeuden määritellä juridinen sukupuolensa, ja nuoremmille, vanhempiensa tai huoltajansa suostumuksella oikeuden määritellä sukupuolensa.

 

Tötterman haluaa jatkaa Turun RKP:n johdossa

– Olen kiitollinen siitä, että moni on pyytänyt minua asettumaan uudelleen ehdolle Turun RKP:n puheenjohtajaksi ja otettu minulle osoitetusta tuesta. Asetun ehdolle jatkokautta varten ja tarjoudun päättämään aloittamani työn. Tavoitteeni on johtaa Turun RKP:tä kohti menestyksellisiä aluevaaleja, sanoo Anna-Karin Tötterman.

Lue edellinen artikkeli

RKP ja Kokoomus vaaliliittoon Kymenlaaksossa 2022 aluevaaleissa

Kokoomus ja RKP ovat solmineet Kymenlaaksossa keskinäisen teknisen vaaliliiton tammikuussa 2022 pidettäviin aluevaaleihin. Vaaliliitto asettaa täyden 73 ehdokkaan listan.

Lue seuraava artikkeli