RKP ja Kokoomus vaaliliittoon Oulussa – nimetty 87 ehdokasta

Kokoomuksen Oulun Kunnallisjärjestö (Oulun Kokoomus) nimesi torstaina 18.2. pidetyssä kokouksessaan uusia kuntavaaliehdokkaita. Kunnallisjärjestö vahvisti myös vaaliliiton RKP:n kanssa. Kokoomus ja RKP asettavat yhdessä täyden 100 ehdokkaan listan.

Kokoomuksen ja RKP:n vaaliliitto on luonteeltaan tekninen. Molemmat puolueet mainostavat omien tunnustensa alla. Puolueet kuitenkin toimivat yhteistyössä myös vaalien jälkeisissä luottamuspaikkaneuvotteluissa.

Oulun Kokoomuksen puheenjohtaja Sami Pikkuaho on erittäin tyytyväinen ehdokashankintatilanteeseen sekä syntyneeseen vaaliliittoon. 

“Oulun Kokoomuksen ehdokashankinta on suunniteltua aikataulua edellä. Meillä on jo nyt erinomainen joukkue, vaikka listalle vielä muutamalle ehdokkaalle onkin tilaa. Listalta löytyy monipuolista osaamista ja kokemusta. Suurimman puolueen asema ei jää ainakaan ehdokaslistan vahvuudesta kiinni. Se on yksiselitteinen tavoitteemme”, Pikkuaho sanoo.

“Kokoomus olisi voinut koota täyden listan myös yksin, mutta yhteistyö RKP:n kanssa tuntui luontevalta. Vaaliliitto on tekninen, mutta puolueilla on paljon yhteistä muun muassa vastuullisen taloudenpidon suhteen. Puolueilla on omat ohjelmansa, mutta vaaliliitto vahvistaa molempien porvarillisten puolueiden mahdollisuuksia kasvattaa painoarvoaan Oulun kaupunkipolitiikassa”, Pikkuaho sanoo.

“Olen iloinen, että olemme sopineet vaaliliitosta. Meillä on hyvät kokemukset yhteistyöstä Kokoomuksen kanssa, ja tämän vaaliliiton avulla voimme vahvistaa yhteistä vaalitulosta. Mielestäni on tärkeää, että äänestäjillä on mahdollisuus äänestää RKP:n ehdokkaita myös Oulussa tulevissa vaaleissa,” sanoo RKP Oulun puheenjohtaja Tanja Nyman.

 

RKP:n ehdokkaat:
Veronica Helanen, opiskelija
Marjo Miinalainen, erityisasiantuntija sit.
Tanja Nyman, kieltenopettaja
Mika Valkealahti, Web Developer 

 

Salon RKP nimesi ehdokkaita – kuntavaalien ehdokaslista valmis

Salon RKP nimesi vuosikokouksessaan 16. helmikuuta kolme ehdokasta kevään kuntavaaleihin. Kuntavaalien ehdokaslista on näin ollen valmis.

Lue edellinen artikkeli

Ollikainen ensimmäisestä kansallisesta lapsistrategiasta: Lasten oikeudet on oltava keskiössä

Tänään julkistettiin Suomen ensimmäinen lapsistrategia. Strategian tavoite on herättää yhteiskunnallista keskustelua lapsi- ja perhepolitiikasta. Meidän on tehtävä työtä lapsi- ja perheystävällisen yhteiskunnan puolesta. Lapsistrategia laadittiin parlamentaarisesti ja se luo pohjan sille lapsipolitiikalle, jota tehdään monen hallituskauden ajan. Strategian avulla halutaan varmistaa, että velvoitteet YK:n lapsen oikeuksien sopimuksessa toteutuvat niin hyvin kuin mahdollista Suomessa.

Lue seuraava artikkeli