Bergqvist: Miehistötuki Suomen lipun alla purjehtiville aluksille on iloinen uutinen

Eduskunta hyväksyi tänään hallituksen lakiesitys meriliikenteen väliaikaisesta tuesta koronapandemian seurauksena. Varsinais-Suomen kansanedustaja ja liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen Sandra Bergqvist on iloinen päätöksestä.

On kyse ns. miehistötuesta, jossa valtio maksaa takaisin tietyt työnantajamaksut varustamoille. Miehistötuen tarkoituksena on Suomen lipun alla purjehtivien alusten kansainvälisen kilpailukyvyn parantaminen sekä suomalaisen huoltovarmuuden turvaaminen. Tukea sovelletaan sekä rahti- että matkustaja-aluksiin.

–  Varustamot ovat kärsineet suuresti koronaepidemian takia. Tämä tuki on tärkeä, jotta voimme turvata Suomen varustamotoiminnan ja toimivan merenkulun myös tulevaisuudessa, Bergqvist sanoo.

Suomi on pitkälti riippuvainen meriteitse tapahtuvista tavarakuljetuksista. Lähes 90 prosenttia Suomen viennistä ja 80 prosenttia tuonnista kulkee meritse. Matkustaja-autolautat ovat olennainen osa Suomen logistisessa kokonaisketjussa.

Suomi on monin tavoin kuin saari, ja siksi merenkulku on meille niin tärkeää. Varustamot ovat meille merkittäviä työnantajia, ja siksi on tärkeää, että ne selviytyvät tästä kriisistä, Bergqvist sanoo.

RKP nimesi ensimmäiset kuntavaaliehdokkaansa Lahdessa, Riihimäellä ja Hämeenlinnassa.

Ruotsalainen kansanpuolueen Hämeen paikallisosasto on nimennyt ensimmäiset kuntavaaliehdokkaansa. Ehdokkaat ovat Pia Tyyskä ja Sara Ikävalko Lahdessa, Nikolai Ylirotu, Riihimäeltä sekä Petteri Kalevan Hämeenlinnasta.

Lue edellinen artikkeli

Norrback: Suomen tulee olla suunnannäyttäjä konfliktinratkonnassa

-Ruotsalaisen eduskuntaryhmän ja RKP:n mielestä Suomen osallistuminen Irakin ja Irakin Kurdistanin koulutusoperaatioon on perusteltua ja tärkeää alueen turvallisuuden ja vakauden palauttamiseksi.

Lue seuraava artikkeli