RKP Satakunta on nimennyt kolme ensimmäistä ehdokasta

Satakunnan Ruotsalainen kansanpuolue on nimennyt ensimmäiset kolme ehdokastaan. Paikallisosaston puheenjohtaja Juhani Järvinen, Nakkilasta, Ida Thomsen, Porista sekä Tomas Lundström Karviasta. Puolueella ei ole koskaan aikaisemmin ollut ehdokkaita Karvialla tai Nakkilassa. Porissa puolueella on ollut viimeksi kuntavaaliehdokas vuoden 1988 kuntavaaleissa.

Olen erittäin iloinen siitä, että meillä on nyt kolme ehdokasta ja lisää on varmasti tulossa. Porissa on ollut viimeksi ehdokas vuoden 1988 vaaleissa. Saan monesti itse kysymyksen siitä, että miksi RKP? Haluan kaikin keinoin edesauttaa kielten oppimista sekä kannustaa niin nuoria kuin vanhempiakin oppimaan maamme toista kansalliskieltä. Puolue ei ole vain kielipuolue vaan vaalimme kestävää talouspolitiikkaa ja haluamme panostaa sivistykseen. Haasteita tulee olemaan tulevalla kaudella, niin taloudellisia kuin rakenteellisia mutta luotan siihen, että hyvällä yhteistyöllä voimme saada paljon hyvää aikaan, sanoo Juhani Järvinen Satakunnan RKP puheenjohtaja Nakkilasta. 

Porissa on suunnitteilla uusia teollisuushankkeita mikä on aivan mahtavaa. Näillä on suorat vaikutukset siihen, että kaupunki pysyy elinvoimaisena ja elinkeinoelämä virkeänä. Vientiteollisuuden kansainväliset yritykset luovat uusia, paljon kaivattuja työpaikkoja, joiden työntekijät taas pääsevät nauttimaan paikallisten pienyritysten palveluista. Näin taataan unelmiensa toteuttajille mahdollisuus kannattavaan yrittämiseen Porissa. Urakehitys ja pienet lapset osuvat usein samaan elämänvaiheeseen ja niinpä koenkin erityisesti tärkeänä varhaiskasvatuksen kehittämisen ja lapsiperheiden tukemisen. Pienet ihmiset ovat meidän tulevaisuus. Porissa on hyvä asua ja haluan olla vaikuttamassa siihen, että se on näin myös tulevaisuudessakin, sanoo Ida Thomsen.       

Toimin itse yrittäjänä Karvialla ja haluan tehdä työtä koko elinkeinoelämän puolesta. Meidän tulee kaikin keinoin turvata työpaikkojen säilyminen Karvialla. Se onnistuu vain ja ainoastaan hyvällä yhteistyöllä niin kunnan, päättäjien kuin koko seutukunnan yrittäjien kanssa. Meidän tulisi myös kehittää kuntaa niin, että mahdollisimman moni valitsee tulevaisuudessa Karvian asuinpaikakseen. On olemassa hyviä esimerkkejä siitä, miten uussuomalaiset on pystytty kotouttamaan maakuntaan. Karvialla on siis hyvät mahdollisuudet kasvaa, mikäli olemme valmiita tekemään sen eteen työtä, sanoo Tomas Lundström.   

RKP:n tavoitteena on tehdä äänimäärän suhteen parhaat kuntavaalit koskaan ja saavuttaa yli 5 % kannatus. Puolueen tavoitteena on asetta ehdokkaita ehdolle vähintään 60 kunnassa ja suuremmassa osassa Suomea kuin koskaan aikaisemmin. RKP:n kuntavaalipolitiikassa ihminen on keskiössä. Kuntien talous on tiukalla ja koronaepidemia on pahentanut tilannetta entisestään. Vaikeina taloudellisina aikoina puolueiden arvot korostuvat. Hyvin hoidettu kuntatalous antaa parhaat edellytykset toimivalle arjelle kunnissa.

Torvalds, Katainen ja Pekkarinen: Taksonomia vesittämässä EU:n ilmastotavoitteet

Renew Europe ryhmän suomalaisten europarlamentaarikkojen Nils Torvaldsin (RKP), Elsi Kataisen (kesk.) ja Mauri Pekkarisen (kesk.) mukaan EU:n komission ehdottama delegoitu säädösluonnos taksonomiasta eli kestävän rahoituksen kriteereistä on vesittämässä EU:n ilmastotavoitteiden saavuttamisen.

Lue edellinen artikkeli

Torvalds: Älkää pitäkö meitä rokotepimennossa!

Covid-19 pandemian rokotteita on tutkijoiden puolesta kehitetty valtavaa vauhtia normaaliin rokotteiden kehittämistahtiin verrattuna ja olemme voineet joulun alla jo iloita ensimmäisistä koronarokotuksista Suomessa ja Euroopassa, vaikkakin rokotteita on annettu hyvin pieni määrä. EU:n lääkeviranomainen (European Medicines Agency, EMA) on taho, joka antaa suosituksen rokotusten myyntiluvista asiasta päättävälle Euroopan komissiolle.

Lue seuraava artikkeli