RKP – Suomen yrittäjäystävällisin oppositiopuolue

Olen erittäin iloinen siitä, että työmme työllisyyden parantamiseksi ja yrittäjien toimintaedellytysten hyväksi huomioidaan ja saavat tunnustuksen.

Elinkeinoelämän keskusliitto EK on myöntänyt palkinnon RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henrikssonille yrittäjämyönteisestä asenteesta. EK totesi Henrikssonin johtavan puoluetta, joka keräsi edustajamääräänsä nähden kaikkein suurimman kannatuksen EK:n yrittäjiltä. EK toteaa myös, että RKP nähdään yrittäjämyönteisimpänä oppositiopuolueena.

− Olen erittäin iloinen siitä, että työmme työllisyyden parantamiseksi ja yrittäjien toimintaedellytysten hyväksi huomioidaan ja saavat tunnustuksen. Uudet työpaikat syntyvät lähinnä pk-yritysten ansiosta. Sen takia tarvitaan yrittäjäystävällistä politiikkaa, RKP:n puheenjohtaja, kansanedustaja Anna-Maja Henriksson sanoo.

− Korkea työllisyysaste on Suomen hyvinvoinnin ja menestyksen perusedellytys. Sen takia RKP on ehdottanut lukuisia toimenpiteitä työllisyyden parantamiseksi. Yksi näistä on ulkomaisen työvoiman tarveharkinnan poistaminen, sekä perintö- ja lahjaveron poistaminen sukupolvenvaihdosten yhteydessä. Lisäksi työpaikoille tarvitaan uusi keskustelukulttuuri ja laajempi mahdollisuus paikalliselle sopimiselle.

Anna-Maja Henriksson vastaanotti yhdessä Juhana Vartiaisen (Kok.) ja Ville Skinnarin (SDP) kanssa palkinnon yrittäjyyden edistämisestä ja heidät nimitettiin luokan primus-oppilaiksi.

EK:n lehdistötiedote: https://ek.fi/ajankohtaista/tiedotteet/2018/05/30/ek-antoi-eduskunnalle-…

Borgarsdóttir Sandelin: Muovien käyttöä pitää vähentää


On olemassa selkeä markkinarako kestävämmistä materiaaleista tehdyille tuotteille sekä innovaatioille, jotka edesauttaisivat meriemme pitämistä puhtaana muovista, sanoo RKP:n varapuheenjohtaja Silja Borgarsdóttir Sandelin.

Lue edellinen artikkeli

Henriksson: Hallituspuolueilla erittäin vakavan pohtimisen paikka


Perustuslakivaliokunta on antanut lausuntonsa sote-esityksestä. Hallituksen valinnanvapauslakiesitys sisältää edelleen vakavia perustuslaillisia ongelmia. Siinä on noin 20 perustuslain kannalta ongelmallista kohtaa.

Lue seuraava artikkeli