RKP Uusimaa nimesi uusia eduskuntavaaliehdokkaita

Uudenmaan ruotsalaisen kansanpuolueen piirihallitus on asettanut uusia ehdokkaita ehdolle huhtikuussa 2023 pidettäviin eduskuntavaaleihin. Keskiviikkona 9 marraskuuta eduskuntavaaliehdokkaiksi nimettiin Ida Flemmich Siuntiosta, Frida Forsblom-Prittinen Vantaalta, Kasper Nyberg Sipoosta ja Fredrik Rantala Hangosta. Aiemmin lokakuussa RKP Uudenmaan piirihallitus on asettanut eduskuntavaaliehdokkaiksi Elin Blomqvist-Valtosen Porvoosta ja Micaela Römanin Sipoosta.

RKP Uudenmaan piirihallituksen puheenjohtaja Hanna Lönnfors sanoo olevansa tyytyväinen tähänastiseen ehdokasasetteluun. RKP Uudenmaan ehdokasasettelutiimi aloittaa nyt ehdokasasettelun loppukirin, 37:stä eduskuntavaaliehdokkaasta on jo nimetty 21 ehdokasta.

– Uusimaa on iso alue ja paikalliset erot ovat suuria, mutta RKP Uusimaa pyrkii siihen, että jokainen uusimaalainen löytäisi oman ehdokkaansa listalta. RKP Uusimaa pyrkii voittamaan takaisin neljännen uusimaalaisen eduskuntapaikan. Meillä on vahva ehdokaslista, mukana on sekä uusia ehdokkaita että kokeneempia poliitikkoja, sanoo RKP Uudenmaan piirihallituksen puheenjohtaja Hanna Lönnfors.

Norrback hallituksen vaikuttamisesta EU:ssa ennallistamisasetukseen

Kansanedustaja Anders Norrback (RKP) esitti Ruotsalaisen eduskuntaryhmän kannan, kun eduskunta tänään käsitteli opposition välikysymystä hallituksen vaikuttamisesta EU:ssa ennallistamisasetuksen suhteen.

Lue edellinen artikkeli

Blomqvist valtioneuvoston selonteosta pohjoismaisista rajaesteistä: Tavoitteena rajaton pohjoismainen arki

Hallitus hyväksyi tänään (10.11.2022) valtioneuvoston selonteon pohjoismaisista rajaesteistä. Selonteko on vastaus hallitusohjelman toteamukseen, jonka mukaan Suomi haluaa helpottaa liikkuvuutta Pohjoismaiden välillä ja toimii aktiivisesti rajaesteiden poistamiseksi ja niiden syntymisen estämiseksi. Vastaava ministeri, pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist korostaa, että on tärkeää, että selonteko voidaan antaa eduskunnalle.

Lue seuraava artikkeli