RKP valitsee puheenjohtajansa 16. kesäkuuta järjestettävässä puoluekokouksessa.

Suomen ruotsalainen kansanpuolue valitsee uuden puheenjohtajan kesäkuussa Helsingissä pidettävässä varsinaisessa puoluekokouksessaan. Asiasta ilmoitti RKP:n puoluesihteeri Fredrik Guseff tiistaina keskusteltuaan kaikkien puolueen piirien kanssa.

– Kuten aiemmin ilmoitimme, halusimme kuulla, mitä mieltä piirimme ovat RKP:n puheenjohtajavaalin ajankohdasta. Talven aikana esiin nousi kysymys, uhkaako kesällä pidettävät puheenjohtajavaalit jättää EU-vaalit varjoonsa, Guseff sanoo.

– Nyt kun olen käynyt keskusteluja kaikkien viiden piiriemme kanssa, voin sanoa, että vallitsee vahva yksimielisyys siitä, että puheenjohtajavaalit tulisi järjestää kesäkuun varsinaisessa puoluekokouksessa, vaikka myös ymmärretään, että aikataulu ei ole optimaalinen. Keskustelut vaalipiirien kanssa ovat olleet rakentavia, ja on ollut vahva tahto tehdä yhteistyötä hyvän tuloksen varmistamiseksi EU-vaaleissa. Puolue etenee nyt kesäkuun puheenjohtajavaalien valmisteluissa. Ennen puoluekokousta RKP järjestää keskustelutilaisuuksia eri puolilla Suomea, jotta jäsenillämme on mahdollisuus tutustua ehdokkaisiin, Guseff sanoo.

PUHEENJOHTAJAKESKUSTELUT 

Perjantai 26.4. klo 17 Helsinki (Helsingin piirikokous)

Lauantai 4. toukokuuta klo 16.30 Maalaahti

Sunnuntai 5. toukokuuta klo 16.30 Uusikaarlepyy 

Torstai 16. toukokuuta klo 18 Helsinki (myös striimi)

Perjantai 17. toukokuuta klo 18 Tammisaari (myös striimi).

Sunnuntai 19. toukokuuta klo 16.30 Turku.

Torstai 23. toukokuuta klo 18 Zoom / suomenkielinen tilaisuus. 

Keskiviikko 5. kesäkuuta klo 18 Porvoo (myös striimi)

Torstai 6. kesäkuuta klo 18 Zoom / ruotsinkielinen


Päivämäärämuutokset mahdollisia. Lue lisää osoitteessa https://sfp.fi/partiet/ordforandeval-2024/ 


Seuraavat henkilöt ovat ilmoittaneet asettuvansa ehdolle RKP:n uudeksi puheenjohtajaksi: Anders Adlercreutz, Otto Andersson ja Henrik Wickström.

RKP:n puoluekokous järjestetään 14.-16.6. Helsingissä. Puolueen puheenjohtajavaalit järjestetään sunnuntaina 16.6.

Oscar Byman lähtee EU-vaaleihin – ”Asetun ehdolle puolustaakseni rauhaa Euroopassa”

Kauppatieteiden maisteri Oscar Byman on ehdolla kevään EU-vaaleissa Suomen Ruotsalaisen kansanpuolueen (RKP) listalta. Byman toimii liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri Sandra Bergqvistin erityisavustajana. Hän sai kolmanneksi eniten ääniä RKP:n ehdokkaista Varsinais-Suomessa eduskuntavaaleissa. Byman sanoo, että Venäjän julma hyökkäyssota Ukrainassa on tärkein syy sille, että hän asettuu ehdolle vaaleissa.

Lue edellinen artikkeli

Henrik Wickström ottaa kantaa hyvin integroituneiden maahanmuuttajien oikeuksien puolesta

Kansanedustaja Henrik Wickström (RKP) on tänään jättänyt kirjallisen kysymyksen niiden ihmisten tilanteesta, jotka ovat vaarassa joutua karkotetuiksi Suomesta siitä huolimatta, että he ovat integroituneet vahvasti suomalaiseen yhteiskuntaan.

Lue seuraava artikkeli