RKP valmis tukemaan hallitusta työmarkkinakysymyksissä

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja Carl Haglund ja ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson iloitsee siitä, että hallitus vaikuttaa ymmärtäneen tilanteen vakavuuden, ja pyrkivän kunnianhimoisiin toimenpiteisiin.

Hallitus on tänään esittänyt työmarkkinoiden uudistukseen tähtäävät toimenpiteensä. Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja Carl Haglund ja ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson iloitsee siitä, että hallitus vaikuttaa ymmärtäneen tilanteen vakavuuden, ja pyrkivän kunnianhimoisiin toimenpiteisiin.

– Hallituksen esittämät toimenpiteet ovat hyviä ja oikean suuntaisia. Kyseenalaistan kuitenkin tavoitteen alentaa työnantajien sosiaalimaksuja. Yhteisöveron alentamisen oli tarkoitus kasvattaa työllistymisastetta, mutta seuraukset eivät ole olleet halutun mukaiset. Nyt riskinä on, että astutaan samaan ansaan sosiaalimaksuja alentamalla, sanoo Haglund.

– Olen valmis korottamaan hallitukselle antamaani arvosanaa, mikäli se onnistuu viemään nämä muutokset maaliin lupaamassaan aikataulussa. Muutosten tulee kuitenkin olla toteutettavia ja työmarkkinaosapuolten kanssa käytävän dialogin on ehdottomasti jatkuttava. Tässä vaiheessa meidän tulee välttää lakkoaaltoa, Henriksson lisää.

Jotta työelämämme voisi kehittyä, tarvitaan kaikkien osapuolten joustoa, halua ja rohkeutta uudistua. Haglund ja henriksson ovat valmiita tukemaan hallitusta työmarkkinakysymyksissä, mikäli hallitus on valmis ottamaan vastuullisen ja kunnianhimoisen linjan.

Alat, joilla ihmisten henki ja turvallisuus ovat riippuvaisia vuorokauden ympäri tehtävästä työstä, eivät kuitenkaan saa vaarantua. Näiden osalta on usein kyse naisvaltaisista aloista, toteaa Henriksson.

Henriksson peräänkuuluttaa myös hallituksen toimenpiteiden sukupuolivaikutusarviointia.

Onko SOTE-uudistus naamioitu jättimäinen kuntauudistus?

Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus tulisi valmistella parlamentaarisesti, linjaa ruotsalainen eduskuntaryhmä kesäkokouksessaan.

Lue edellinen artikkeli

Ruotsinkielisten lasten ja nuorten psykiatriseen terapiaan pääsy on turvattava

Lasten ja nuorten mielenterveyden hoito on myös lastensuojelua mitä suurimmassa määrin.

Lue seuraava artikkeli