RKP Varsinais-Suomi nimesi ehdokkaita vuoden 2023 eduskuntavaaleihin

RKP Varsinais-Suomen piirihallitus nimesi seitsemän ehdokasta eduskuntavaaleihin ja illan nimeämisen myötä yli puolet listasta on nyt täytetty. Piiri nimeää kaikki ehdokkaansa ennen vuodenvaihdetta.

– Nimeäminen etenee aikataulussa ja moni on kiinnostunut ehdokkuudesta. Koska listalta löytyy vain 17 paikkaa, tulee ehdokasasettelun olla monipuolinen, jotta äänestäjät löytyvät ehdokkaan joihin he voivat samaistua, sanoo piirin puheenjohtaja Cecilia Achrén.

Nimetyt ehdokkaat ovat:

Jerker Björkqvist, Turku

Markus Blomquist, Turku

Gilla Granberg, Parainen

Katariina Leino, Masku

Anna-Karin Tötterman, Turku

Julie Wallin (RKP-nuoret), Parainen

Kjell Wennström, Turku

 

Aikaisemmin elokuussa nimetyt ehdokkaat ovat:

Sandra Bergqvist, Parainen

Oscar Byman, Kemiönsaari

Veera Granroth, Turku

Blomqvist: Uudistettu aborttilaki vahvistaa naisten itsemääräämisoikeutta

Eduskunta hyväksyi aborttilakimuutoksen äänin 125–41. Muutos tarkoittaa muun muassa sitä, että jatkossa raskaus olisi mahdollista keskeyttää omasta pyynnöstä raskausviikon 12 loppuun asti. Täten poistettaisiin myös vaatimus kahden lääkärin lausunnosta.

Lue edellinen artikkeli

Parlamentti vaatii selkeämpiä sääntöjä merimetsoon kohdistuville toimenpiteille

Euroopan parlamentti on lokakuussa päätöslauselmassa kehottanut komissiota välittömästi arvioimaan, onko lintudirektiivi edelleen tarkoituksenmukainen ehkäisevien toimenpiteiden ja lajien rinnakkaiselon kannalta. Euroopan parlamentin jäsen Nils Torvalds (RKP/Renew) pitää kannanottoa tervetulleena.

Lue seuraava artikkeli