Blomqvist: Uudistettu aborttilaki vahvistaa naisten itsemääräämisoikeutta

Eduskunta hyväksyi aborttilakimuutoksen äänin 125–41. Muutos tarkoittaa muun muassa sitä, että jatkossa raskaus olisi mahdollista keskeyttää omasta pyynnöstä raskausviikon 12 loppuun asti. Täten poistettaisiin myös vaatimus kahden lääkärin lausunnosta.

– Oli jo aikakin, että aborttilakia uudistetaan. Meillä on ollut Suomessa hyvin vanhentunut aborttilainsäädäntö ja tämä on tärkeä päivitys, joka vahvistaa naisten oikeutta terveyteen ja oman kehonsa itsemääräämisoikeutta, sanoo pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist.

– Monissa osissa maailmaa näemme valitettavasti tasa-arvon ja naisten oikeuksien taantumisen. Tämä näkyy erityisesti naisten seksuaaliterveyttä ja lisääntymisoikeuksia koskevissa asioissa. Kehitys on erittäin huolestuttavaa ja siksi on tärkeää, että me Suomessa konkreettisesti osoitamme, että tuemme oikeutta lailliseen ja turvalliseen aborttiin, Blomqvist sanoo.

Aborttilainsäädännön uudistaminen ei ole osa hallitusohjelmaa, vaan muutokset perustuvat pitkälti kansalaisaloitteeseen OmaTahto2020 ja asiaa koskevaan lakiesitykseen.

– Olen iloinen, että voimme ottaa tämän tärkeän askeleen kohti nykyaikaisempaa aborttilainsäädäntöä, mutta vielä on syytä tarkistaa aborttilainsäädäntöä niin, että naisten itsemääräämisoikeus otetaan vielä paremmin huomioon. Aborttilainsäädännön laajempi uudistaminen tulisi olla seuraavan hallituskauden tavoitteena, Blomqvist sanoo.

Bergqvist: Jengirikollisuus on kasvava ongelma, joka on otettava vakavasti

Jengirikollisuudesta on tullut viime vuosina yhä vakavampi ongelma suurissa kaupungeissamme. Pääkaupunkiseudulla toimii noin kymmenkunta aktiivista katujengiä, mutta myös Turun kaltaisissa kaupungeissa järjestäytynyt jengirikollisuus on saanut jalansijaa. Kansanedustaja Sandra Bergqvist (RKP) on huolestunut tästä kehityksestä.

Lue edellinen artikkeli

RKP Varsinais-Suomi nimesi ehdokkaita vuoden 2023 eduskuntavaaleihin

RKP Varsinais-Suomen piirihallitus nimesi seitsemän ehdokasta eduskuntavaaleihin ja illan nimeämisen myötä yli puolet listasta on nyt täytetty. Piiri nimeää kaikki ehdokkaansa ennen vuodenvaihdetta.

Lue seuraava artikkeli