RKP Varsinais-Suomi:Tarvitaan toimiva ja kestävä infrastruktuuri

RKP Varsinais-Suomi julkaisee syys- lokakuun aikana uuden poliittisen ohjelmansa. Ohjelma huomioi viisi aihealuetta, joista infrastruktuuri on yksi aihealue. Piiri nostaa esille seuraavat asiat koskien infrastruktuuria:

– Turun lentokenttä, satamat ja tunnin juna ovat välttämättömiä maakunnan elinvoimaisuuden ja kehityksen kannalta. Tarvitaan parempia, nopeampia ja turvallisempia tieyhteyksiä.

– Valtateiden ja Saaristotien asemaa tulee parantaa.

– Sujuva lautta- ja yhteysalusliikenne takaa yhdenvertaiset mahdollisuudet elää, työskennellä ja opiskella saaristossa.

– Toimiva ja käyttäjäystävällinen joukkoliikenne sekä turvalliset pyöräilytiet mahdollistavat ilmastoystävällisen liikkumisen Varsinais-Suomen alueella.

– Nopeaan ja tehokkaan verkon saatavuus on perusedellytys. Kuitu- ja 5G-teknologia antavat monia mahdollisuuksia ja sen vuoksi haluammekin löytää kaupunkia, saaristoa ja maaseutua hyödyttäviä ratkaisuja.

– Ihmisten vapauden ja alueellisen talouden kannalta on välttämätöntä panostaa sujuviin yhteyksiin ja digitaaliseen infrastruktuuriin, sanoo Anna-Karin Tötterman, RKP Varsinais-Suomen varapuheenjohtaja.

 

RKP Varsinais-Suomen poliittinen ohjelma löytyy osoitteesta https://sfp.fi/fi/yhteystiedot/piirit/varsinais-suomi/

Rehn-Kivi: Uudistus asiakasmaksuissa on askel tasa-arvoisempaan sosiaali – ja terveydenhoitoon

Eduskunnassa käytiin tänään lähetekeskustelu asiakasmaksulain muuttamisesta. Esityksen mukaan muun muassa hoitajavastaanotot perussairaanhoidossa, alaikäisten poliklinikkakäynnit sekä tiettyihin tartuntatauteihin liittyvät hoidot tulisivat maksuttomiksi. Kansanedustaja ja sosiaali – ja terveysvaliokunnan jäsen Veronica Rehn-Kivi (RKP) pitää esitystä tervetulleena.

Lue edellinen artikkeli

Henriksson: RKP ei voi hyväksyä nykyisen kaltaista SOTE:n rahoitusmallia

Ruotsalaiselle kansanpuolueelle on täysin selvää, että sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen rahoitusta on vielä arvioitava, kun lausuntokierros on päättynyt. Puolueen puheenjohtaja ja oikeusministeri Anna-Maja Henriksson sanoi puheessaan RKP:n puoluekokouksessa, että puolue ei tule hyväksymään sosiaali- ja terveydenhuollon rahoitusmallia nyt esitetyssä muodossaan.

Lue seuraava artikkeli