RKP,Kokoomus ja KD vaaliliittoon pohjois-pohjanmaalla aluevaaleissa

RKP, Kokoomus ja KD ovat solmineet pohjois-pohjanmaalla keskinäisen teknisen vaaliliiton tammikuussa 2022 pidettäviin aluevaaleihin. Puolueet julkaisivat tiistaina 12.10. vaaliliittosopimuksen allekirjoitustilaisuudessa ensimmäiset ehdokkaansa. Vaaliliitto asettaa täyden 98 ehdokkaan listan.

Tammikuun aluevaaleissa valitaan kaikille hyvinvointialueille aluevaltuustot, jotka vastaavat sosiaali- ja terveydenhuoltoa sekä palo- ja pelastustoimea koskevasta päätöksenteosta omalla alueellaan maaliskuusta 2022 alkaen. Ensimmäiset aluevaltuustot linjaavat miten tuleva hyvinvointialue rakentuu, millainen on sen johtamisjärjestelmä ja miten jokaiselle suomalaiselle tärkeät palvelut jatkossa järjestetään.

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen Oulun toiminnanjohtaja Åsa Gustafsson on erittäin tyytyväinen solmittuun vaaliliittoon. Uusi aluevaltuusto tulee päättämään tulevaisuudessa ihmisten hyvinvointiin liittyvistä asioista minkä vuoksi on tärkeää, että kaikki käyttäisivät äänioikeuttaan näissä vaaleissa. Pohjois-pohjanmaan alue on suuri ja haluamme nähdä toimivia hyvinvointipalveluita koko alueella, Gustafsson toteaa.

RKP on nimennyt kaksi ehdokasta Marjo Miinalainen, asiantuntija Oulusta ja Jari Aho, autonkuljettaja Pyhäjärveltä. RKP tulee asettamaan vielä kaksi ehdokasta.

Bergqvist: Hyvä, että koululakkautusten todellisia vaikutuksia selvitetään

Suomen peruskouluista 55 prosenttia on lakkautettu viimeisten 30 vuoden aikana. Tämä kehitys huolestuttaa kansanedustajaa ja Saaristoasiain neuvottelukunnan puheenjohtajaa Sandra Bergqvistiä (RKP), koska lakkautukset kohdistuvat lähes kategorisesti maaseudun ja saariston kouluihin.

Lue edellinen artikkeli

Kokoomus ja RKP vaaliliittoon Varsinais-Suomessa

Varsinais-Suomen Kokoomus ja RKP Varsinais-Suomi ovat solmineet vaaliliiton Varsinais-Suomessa aluevaaleihin 2022.

Lue seuraava artikkeli