RKP:lle vahva tulos aluevaaleissa

Suomen ruotsalainen kansanpuolue teki vahvan tuloksen Suomen ensimmäisissä aluevaaleissa. Puolue lähti aluevaaleihin 16:ssa vaalipiirissä yhteensä 306 ehdokkaalla ympäri Suomea.

– Ehdokkaamme tekivät hienoa työtä vaalikentillä ja olen erittäin ylpeä tuloksestamme. Vaalikampanja oli lyhyt ja koronapandemian takia haastava, mutta onnistuimme saamaan äänestäjämme liikkeelle ja sanomamme perille, RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson sanoo.

 

– Vaalitulos oli kokonaisuudessaan menestys RKP:lle. Se antaa hyvän pohjan sille työlle, joka hyvinvointialueilla nyt alkaa, Henriksson toteaa. RKP sai Pohjanmaan hyvinvointialueella yksinkertaisen enemmistön 33 valitulla henkilöllä ja Itä-Uudellamaalla RKP:stä tuli suurin puolue 20 valitulla henkilöllä. RKP teki myös Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella hyvän vaalituloksen ja on alueella kolmanneksi suurin puolue 12 valitulla henkilöllä. RKP sai Varsinais-Suomessa viisi valtuustopaikkaa ja varmistaa täten siellä aluehallituspaikan, kutenmyös Keski-Pohjanmaalla. Vantaa ja Keravan hyvinvointialueella varmistimme asemamme  kahdella valitulla henkilöllä.

RKP:n lopullinen vaalitulos kansallisella tasolla oli 4,9 prosenttia Se vastaa 77 paikkaa aluevaltuustoissa ympäri maan. Tämä tarkoittaa, että kuntavaalien tulos kesällä 2021 ylittyi merkittävästi, sillä se olisi vastannut 70 paikkaa. Koska Helsinki ei ollut mukana näissä vaaleissa, merkitsi tämä RKP:lle äänimäärässä noin 0,3 prosentin pudotusta kuntavaaleihin verrattuna. Jos vertaamme puolueen aluevaalitulosta kuntavaalitulokseen niin voimmekin sanoa, että aluevaalien äänimäärä vastaisi noin 5,2 prosentin kannatusta kuntavaaleissa.

– Vaalitulos antaa hyvän arvosanan Suomen ruotsalaiselle kansanpuolueelle. Äänestäjämme ovat osoittaneet, että he luottavat RKP:n toimintakykyyn edistää heidän asioitaan alueellisesti. Tämä vaalitulos antaa hyvän ponnahduslaudan eduskuntavaaleihin. Valmistelutyö näihin vaaleihin alkaa nyt, RKP:n puoluesihteeri Fredrik Guseff toteaa.

Torvalds jatkaa koordinaattorina EU-parlamentin ympäristövaliokunnassa

Nils Torvalds (RKP/Renew) valittiin tiistaina 25. tammikuuta uudelleen poliittisen ryhmänsä koordinaattoriksi EU-parlamentin ympäristövaliokunnassa. Koordinaattorin valinta suoritettiin perinteisesti Euroopan parlamentin toimikauden puolivälissä.

Lue edellinen artikkeli

Norrback:Isojoen meritaimenkanta on turvattava

Anders Norrback, kansanedustaja, on tehnyt kirjallisen kysymyksen meritaimenkannan tulevaisuudesta, sekä ministeriön näkemyksestä meritaimenen emokalojen ja tuki-istutuksien lopettamisesta Kristiinankaupungin Isojoessa.

Lue seuraava artikkeli