Puolueet neuvottelivat luottamushenkilöpaikoista Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella

Torstaina 10. helmikuuta valtuustoryhmien edustajat kokoontuivat neuvottelemaan luottamushenkilöpaikoista Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella. Neuvotteluita johti hyvinvointialueen suurin puolue Ruotsalainen kansanpuolue.

Torstain neuvotteluiden aikana neuvoteltiin kaikkien toimielinten koosta ja kokoonpanosta.

Neuvotellut paikat

Neuvotteluissa päätettiin, että Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen aluehallituksessa on 15 paikkaa. RKP sai hallituksen puheenjohtajuuden sekä toisen varapuheenjohtajan paikan. Ensimmäisen varapuheenjohtajan paikka meni Kokoomuksen ja Kristillisdemokraattien vaaliliitolle. Muut hallituspaikat jaettiin RKP:n (4), kokoomuksen ja KD:n (3), SDP:n (2), perussuomalaisten (1), vihreiden (1) ja keskustan (1) kesken.

Vaaliliitto Kokoomus ja KD saivat puheenjohtajuuden hyvinvointialueen aluevaltuustossa. RKP sai ensimmäisen varapuheenjohtajan paikan ja SDP toisen varapuheenjohtajan paikan.

Lautakuntien ja jaostojen puheenjohtajuudet neuvoteltiin seuraavalla tavalla: RKP sai puheenjohtajuuden Kehittäminen ja yhteistyö -lautakunnassa, Palveluiden järjestäminen -lautakunnassa, yksilöjaostossa, kansalliskielilautakunnassa ja aluevaalilautakunnassa. Kokoomus ja KD saivat puheenjohtajuuden Varautuminen ja turvallisuus -lautakunnassa ja tarkastuslautakunnassa. Lautakunnat perustuvat Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen väliaikaisen valmistelutoimielimen tehtäviin. Lautakuntien tehtävät ja nimet selkeytyvät myöhemmin, kun päätökset niistä valmistellaan aluevaltuustolle. Näin ollen osalla toimielimistä ei vielä ole ruotsinkielistä nimeä.

Rehn-Kivi: Kyberturvallisuus on yhä tärkeämpää digitaalisessa maailmassa


Tänään esitellään valtioneuvoston selonteko tiedustelulainsäädännöstä. Tiedusteluvalvontavaliokunnan jäsen Veronica Rehn-Kivi esitti Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenvuoron, jossa hän korosti lakipaketin merkitystä kansalliselle turvallisuudelle, mutta myös yksilön oikeussuojalle.

Lue edellinen artikkeli

RKP:n neuvottelijat tyytyväisiä puolueiden välisiin neuvottelutulokseen Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella


RKP:n neuvottelijat Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella ovat tyytyväisiä poliittisten luottamushenkilöpaikkojen neuvottelutuloksesta. Neuvottelutuloksen perusteella RKP tulee saamaan hallituksen puheenjohtajuuden sekä hallituksen toisen varapuheenjohtajapaikan, neljä hallituspaikkaa sekä valtuuston ensimmäisen varapuheenjohtajapaikan. Sen lisäksi puolue saa puheenjohtajuuden lautakunnissa Kehittäminen ja yhteistyö, Palveluiden järjestäminen, Kansalliskieli ja Hyvinvointi-lautakunnassa sekä Yksilöjaostossa. Lautakunnat perustuvat väliaikaisen valmistelutoimielimen ennakkotietoihin lautakuntien tehtävistä ja nimet tulevat tarkentumaan kun hyvinvointialueen valtuusto niitä käsittelee. Joistakin valiokunnista puuttuu vielä myös ruotsinkielinen nimi.

Lue seuraava artikkeli