RKP:n varapuheenjohtaja Silja Borgarsdóttir Sandelin asettuu ehdolle EU-vaaleissa

– Meidän on vahvistettava EU:ta ja varjeltava unionin asemaa. EU on monessa asiassa edelläkävijä, mutta läpinäkyvyyttä päätöksenteossa tulisi vielä kehittää. Haluan, että EU on tulevaisuudessa aktiivinen ja kunnianhimoinen kansainvälinen toimija, erityisesti ympäristö- ja ihmisoikeuskysymyksissä. Suomessa meidän on vaalittava rauhaaa, vakautta ja oikeusvaltioperiaattetta, sanoo RKP:n varapuheenjohtaja Silja Borgarsdóttir Sandelin.

– Kiinnostukseni kansainvälistä politiikkaa kohtaan on pitkään kasvanut ja pohjoismainen ulottuvuus kulkee luonnollisesti mukanani. Siksi on täysin luonnollista, että asetun ehdolle vaaleissa joissa juuri kansainväliset kysymykset ja vahva pohjoismainen yhteistyö ovat keskiössä. Samanaikaisesti nämä kysymykset ovat läheisesti kytkettyjä suomalaiseen politiikkaan, Borgarsdóttir Sandelin sanoo.

Silja Borgarsdóttir Sandelin on RKP:n varapuheenjohtaja, Helsingin kaupunginvaltuutettu ja Ruotsalaisen eduskuntaryhmän poliittinen asiantuntija. Hän on aikaisemmin toiminut muun muassa erityisavustajana puolustusministerille Carl Haglundille ja Nuorten Pohjoismaiden Neuvoston presidenttinä. Koulutukseltaan hän on valtiotieteiden maisteri.

”Kuuntelemme teitä!” Torvalds vakuutti Greta Thunbergille

- Hei Greta. Minun nimeni pitäisi itseasiassa olla Hans, koska silloin voisimme kuten Hannu ja Kerttu – ruotsiksi Hans ja Greta - yhdessä kävellä metsään, ja taistella ilkeää ilmastonoitaa vastaan. Näillä sanoilla Europarlamentaarikko Nils Torvalds (RKP/ALDE) aloitti keskustelunsa Greta Thunbergin kanssa, tiistaina Europarlamentin ympäristövaliokunnan kokouksessa

Lue edellinen artikkeli

Christoffer “Toffe” Hällfors asettuu ehdolle Europarlamenttivaaleissa RKP:n listalla

– EU:lla on ollut paljon myönteisiä vaikutuksia Suomelle. Olen suurimman osan elämästäni saanut nauttia vapaasta liikkuvuudesta Euroopassa ja minulla on ollut mahdollisuus opiskella missä tahansa Euroopassa. Nyt meillä on kuitenkin tahoja jotka haluavat rajata tämän liikkuvuuden uusilla rajoilla ja rajoituksilla mikä loppujen lopuksi eniten vaikuttaa tavalliseen ihmisen elämään, sanoo EU-vaaliehdokas Christoffer Hällfors.

Lue seuraava artikkeli