Ruotsalainen eduskuntaryhmä: Emme saa unohtaa Ukrainaa!

Maailma oli shokissa kun pommit alkoivat pudota Ukrainan ylle kevättalvella. Julma hyökkäyssota Ukrainassa jatkuu vielä tänään. Ruotsalainen eduskuntaryhmä keskusteli kesäkokouksessaan Itä-Uudellamaalla Venäjän jatkuneista hyökkäyksistä Ukrainaan.

– Maata pommitetaan edelleen melkein päivittäin ja humanitäärinen kriisi jatkuu. Kaikki se kauheus mitä keväällä näimme televisiosta tapahtuu vieläkin. Emme saa unohtaa Ukrainaa ja se minkä puolesta maa taistelee, Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz sanoo.

– Ukraina ei taistele vaan oman itsenäisyytensä puolesta vaan koko Euroopan turvallisuuden puolesta. Meidän on edelleen tuettava heidän taisteluaan vapauden puolesta. Meidän on tuettava Ukrainaa sekä humanitaarisesti että käytännössä, muun muassa puolustustarvikkein, Adlercreutz sanoo.

Euroopan turvallisuuspoliittisen tilanteen heikentyessä myös turvallisuudentunne euroopassa sai iskun. Riippumatta siitä, miltä tilanne Euroopassa näyttää nyt tai tulevaisuudessa, katsoo ruotsalainen eduskuntaryhmä että Nato-jäsenyys on paras tapa auttaa varmistamaan sekä suomalaisten että pohjoiseuroopan turvallisuus.

Suomen Nato-jäsenyys vaikuttaa siihen että voimme tuntea olomme turvalliseksi. Että uskallamme luottaa tulevaisuuteemme, että yritykset uskaltavat investoida Suomeen. Nato-jäsenyys ei kuitenkaan saa antaa meidän uskoa että työ on tehty. Panostukset puolustukseemme ovat tarvittavia.

Ensikädessä rakennamme turvallisen yhteiskunnan toimivalla demokratialla, vahvalla oikeusvaltiolla ja hyvillä yhteiskunnallisilla palveluilla. Tulevaisuudenusko vaatii panostuksia koulutukseen ja kouluun jossa yksikään nuori ei jää ulkopuolelle, sanoo Anders Adlercreutz Ruotsalaisen eduskuntaryhmän kesäkokouksessa.

Ruotsalainen eduskuntaryhmä kokoontuu kesäkokoukseen Itä-Uudellamaalla 23.24.8.

Henriksson ja Adlercreutz: Korkea työllisyysaste, enemmän investointeja ja kannustava veropolitiikka on menestyvän ja hyvinvoivan Suomen perusta

Ruotsalainen eduskuntaryhmä pitää kesäkokouksensa Itä-Uudellamaalla tämän viikon alussa. Eduskuntaryhmä vierailee muun muassa Fortumin ydinvoimalalla Loviisassa ja Nesten Kilpilahden teollisuusalueella Porvoossa .

Lue edellinen artikkeli

Arjen turvallisuus edellyttää määrätietoisia toimenpiteitä

Ruotsalainen eduskuntaryhmä kesäkokouksesaan:

Lue seuraava artikkeli