Ruotsalaisen kansanpuolueen Yhteispiiri on nimennyt uusia eduskuntavaaliehdokkaita

Ruotsalaisen kansanpuolueen Yhteispiiri on nimennyt lisää ehdokkaita 2. huhtikuuta 2023 järjestettäviin eduskuntavaaleihin. Joulukuun 15 päivä nimitettiin Veronica Helanen ja Tanja Nyman Oulun vaalipiiristä ja Sara Ikävalko Hämeen vaalipiristä.

RKP Yhteispiirin puheenjohtaja Johan Bardy on iloinen ehdokasrekrytointityöstä. 

– Piirimme toimii 8:ssa vaalipiirissä ja lähestymme tavoitettamme, että meillä olisi ehdokkaita kaikissa näissä vaalipiireissä. RKP:n politiikasta ja arvoista on nyt suurta kysyntää, myös suomenkielisillä alueilla. Meidän piiri haluaa olla mukana tekemässä työtä sen puolesta, että puolueen kannatus nousee ja, että RKP on mukana seuraavassa hallituksessa. Olen kiitollinen ja iloinen siitä, että yhä useampi haluaa asettua ehdolle juuri meidän puolueessa, Johan Bardy sanoo

Yhteispiiri on nimennyt aikaisemmin; 

Oulu
Pekka Sinervo, Uleåborg ja Jari Aho, Pyhäjärvi

Keski-Suomi
Markku Kanervisto, Multia

Satakunta
Ida Susi, Pori, Tomas Lundström, Karvia ja Juhani Järvinen, Nakkila

Häme
Pia Tyyskä ja Pancho Nikander, Lahti. Nikolai Ylirotu, Riihimäki ja Petteri Kaleva, Hämeenlinna

Savo-Karjala
Tommy Häyrynen, Kuopio ja Surandrain Kamalakanan, Kuopio

Piiri on solminut vaaliliiton Kokoomuksen kanssa Pirkanmaalla ja Kaakkois-Suomessa, jossa puolue asettaa yhden ehdokkaan; 

Pirkanmaa
Wilhelm von Nandelstadh, Sastamala

Kaakkois-Suomi
Johan Bardy, Kotka

Varsinais-Suomen RKP:llä oli viimeinen valtuustokokous hyvinvointialueella tältä vuodelta – Yhdessä eteenpäin!

Keskiviikkona Varsinais-Suomen hyvinvointialueella oli viimeinen valtuustokokous tältä vuodelta. Kokouksessa käsiteltiin hyvinvointialueen ensi vuoden budjetti ja investointisuunnitelma vuosille 2024-2027. Sen lisäksi valittiin edustajat kolmeen uuteen jaostoon: henkilöstöjaosto, hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen jaosto sekä järjestämisjaosto. Näiden lisäksi valittiin edustajat neljään lautakuntaan, jotka ovat: TYKS/ sairaalapalvelulautakunta, Sote-palvelulautakunta, ikääntyneiden palvelulautakunta ja pelastuslautakunta. Muutokset jotka koskevat jaostoja ja lautakuntia sisältyvät suunniteltuun organisaatiouudistukseen. Uudistus tuo jaostoille ja lautakunnille paremmat mahdollisuudet vaikuttaa päätöksentekoon, kun niillä on vuodenvaihteen jälkeen myös budjettivastuu.

Lue edellinen artikkeli

Bergqvist: Jengirikollisuus on vakava ongelma ja edellyttää erilaisia toimenpiteitä

Eduskunta käsitteli tänään välikysymystä koskien nuoriso- ja katujengirikollisuuden torjumista maahanmuutto- ja kriminaalipoliittisin keinoin. Kansanedustaja Sandra Bergqvist korosti ryhmäpuheenvuorossaan ennaltaehkäisyn ja kotouttamisen onnistumisen tärkeyttä.

Lue seuraava artikkeli