Sean Bergenheim asettuu ehdolle EU-vaaleissa

Sean Bergenheim

Sean Bergenheim, entinen NHL-pelaaja, joka tällä hetkellä toimii yksityisyrittäjänä ja työskentelee myös urheilu- ja media-alalla, asettuu ehdolle EU-vaaleissa.

– Olen asunut eri puolilla Eurooppaa ja Pohjois-Amerikkaa ja minulla on kokemusta yhteistyöstä kansainvälisellä tasolla. Lähden ehdokkaaksi motivoituneena ja suurella innolla. Seisomme tienristeyksessä ja meidän on valittava suunta. Haluan olla mukana rakentamassa kestävää ja menestyksekästä tulevaisuutta, Bergenheim sanoo.

– Suomi on viennistä riippuvainen maa. Maamme tarvitsee EU:ta ja sen tulee olla osa maailman suurinta sisäistä markkinaa. Suomen kuuluu olla aktiivinen toimija, joka on mukana kehittämässä EU:ta. Sillä jos EU:lla menee hyvin, myös Suomella menee hyvin, Bergenheim sanoo.

Bergenheim tulee kampanjassaan keskittymään terveyteen ja urheiluun, puhtaampaan ympäristöön ja koulutuskysymyksiin.

– Ympäristökysymyksissä haluan EU:lta aktiivisempaa tukea puhtaamman Itämeren puolesta, että EU vie Rail balticaa eteenpäin ja että kaikki EU-maat ottavat ympäristökysymykset vakavasti.

– Terveys- ja urheilupolitiikassa haluan nähdä EU:n, joka tekee työtä väestön fyysisen ja psyykkisen terveyden puolesta. EU:n tulee panostaa seuraaviin asioihin:

  • Infrastuktuuri urheilulle ja virkistystoiminnalle
  • Lapsi- ja nuorisourheilu väylänä kohti sosiaalista integraatiota
  • Erasmus-vaihto-ohjelma, joka yhdistää koulutuksen ja urheilun
  • Anti-doping
  • Korruption ja kilpailutulosten ennaltasopimisen vastainen työ urheilussa
  • Mielenterveysongelmien ennaltaehkäisyyn keskittyvä tutkimus

– Yksi päättäien tärkeimmistä tehtävistä on mahdollistaa, että kansa voi hyvin. EU-parlamentaarikkona haluaisin olla mukana kehittämässä Erasmus+ -ohjelmaa, Bergenheim sanoo.

“ Hyvinvoiva EU, hyvinvoiva Suomi!”
Tämä koskee niin ympäristöä, taloutta kuin meitä ihmisiäkin.

RKP eurovaaleihin vahvalla listalla

RKP on kautta aikain ollut, ja tulee jatkossakin olemaan, aktiivinen toimija EU:ssa. RKP tekee töitä sen eteen, että EU toimii poliittisesti rauhan, hyvinvoinnin, pysyvyyden ja oikeudenmukaisuuden puolesta, niin Euroopassa kuin muuallakin maailmassa. EU:n tulee keskittyä laajoihin kysymyksiin, kuten ihmisoikeuksiin, vaputeen, kauppaan, ilmastoon ja osamiseen.

Lue edellinen artikkeli

Niclas Sjöskog asettuu ehdolle EU-valissa

Niclas Sjöskog Purmosta Pedersörestä teki hienon tuloksen eduskuntavaaleissa ja sai viideksi eniten ääniä RKP:n ehdokkaista Vaasan vaalipiirissä. Nyt hän tähtää Brysseliin ja asettuu ehdolle eurovaaleissa.

Lue seuraava artikkeli