Vihdoinkin hallitus katsoo oikeaan suuntaan

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson kiittää hallitusta siitä, että se vihdoinkin on alkanut kuunnella oppositiota budjettiesityksessä. Etenkin takuueläkkeen ja yksinhuoltajalisän korotukset ovat tervetulleita.

Hän on kuitenkin huolissaan siitä, että kaikkein tärkeimmät uudistukset, kuten perhevapaat ja muut työllisyystoimet, uhkaavat jälleen jäädä vajaiksi.

– Hallitus lupaa panostaa koulutukseen, mutta on ilmeistä, etteivät toimet riitä korjaamaan hallituksen jo aiheuttamaa vahinkoa. Hyvin toteutettuna perhevapaiden uudistus on puolestaan positiivinen asia, jota RKP on peräänkuuluttanut jo pitkään. Konkreettisten toimenpiteiden puuttuessa suosittelen tutustumaan meidän vuosi sitten julkaisemaamme malliin, jossa esitämme 18 kuukauden ansiosidonnaista perhevapaata (6+6+6), 13 kuukauden joustavaa kotihoidontukea sekä neljä tuntia maksutonta varhaiskasvatusta kaikille yli kolmevuotiaille lapsille, Henriksson sanoo.

– Olemme jo aikaisemmin todenneet, että perhevapaiden uudistukseen on uskallettava panostaa. Nyt hallitus puhuu ympäripyöreitä uudistuksen tarpeesta, muttei tunnu haluavan investoida siihen. Tässäkin uudistuksessa parlamentaarinen valmistelu olisi tarpeen.

SFP i Helsingfors: Björn Månsson invald i HNS-styrelsen

Pressmeddelande 30.8.2017

Lue edellinen artikkeli

Tillgång till kvalitativ dagvård viktigt för barnens framtid

SFP:s partiordförande Anna-Maja Henriksson besökte igår Grev daghem i Larsmo, Maria daghem i Jakobstad och Kvarnbo daghem i Kronoby.

Lue seuraava artikkeli