Artikkelit

Hae artikkeleista

Finland ska ta sitt ansvar

De senaste dagarna har lastbilar fulla med flyktingar anlänt till Yida i södra Sudan. FN:s flyktingorgan UNHCR rapporterar att tusentals människor, däribland mängder av undernärda barn, flyr undan oroligheterna i regionen kring Nuba-bergen där en väpnad konflikt pinar befolkningen.

Lue lisää

Johansson: Kommunerna måste bereda sig på kärvare tider

Kommunerna måste förbereda sig på ekonomiskt tuffa tider i framtiden. De kommunala utgifterna ökar på grund av ändringen i befolkningsstrukturen. Detta i kombination med statens ekonomiska utsikter innebär att man står inför en ohållbar ekonomisk ekvation, konstaterade Svenska folkpartiets partisekreterare Johan Johansson i Kronoby i tisdags.

Lue lisää

SFP i Åboland vill se Achrén som vice partiordförande

Svenska folkpartiet i Åboland lyfter upp Ulla Achrén som kretsens kandidat i partiets vice ordförandeval. Achrén är Åbobo och tillbringar största delen av sin fritid i Korpo.- Ulla har en verkligt bred erfarenhet av partipolitik på flera olika plan. Hon är energisk och är inte rädd för att jobba för det hon tror på. Dessutom kan hon hela svenskfinland och har ett gediget nätverk – något som en vice partiordförande bör ha, säger kretsordförande Sandra Bergqvist.

Lue lisää

Integration även på svenska

I ett land med två nationalspråk måste också invandrare och flyktingar ha möjlighet att välja på vilket eller vilka språk de vill integreras i det finländska samhället. Svenska riksdagsgruppen noterar med oro tankesmedjan Magmas utredning som visade att integrering på svenska inte i praktiken erbjuds alla.

Lue lisää