Artikkelit

Hae artikkeleista

Svenska riksdagsgruppens uttalande om kommunreformen

Regeringens arbetsgrupp för kommunförvaltningen publicerade i dag sin utredning om ändamålsenliga kommun- och servicestrukturer för varje region. Svenska riksdagsgruppen anser det vara oerhört viktigt att de språkliga rättigheterna har beaktats.

Lue lisää

SFP i Nyland: Hurra för Dragsvik!

Regeringen presenterade idag sin reform för försvaret för Finland, en reform som innehåller tunga nedskärningar. Med stor glädje och tacksamhet tar vi emot beskedet att Nylands brigad inte drabbas utan kommer att bestå. Beslutet påvisar Dragsviks viktiga betydelse och roll inom den finländska försvarsmakten och även internationellt. Dragsvik har ett gott samarbete med bl.a. Nordic Battle Group

Lue lisää

SFP i Nyland välkomnar Niinistös löfte om marginaliserade unga

Svenska folkpartiets nyländska krets önskar gratulera den nyvalda presidenten Sauli Niinistö till valet. Inför andra omgången i presidentvalet stod två goda kandidater till förfogande kandidater som båda hade ett stabilt stöd bland befolkningen men också inom Svenska folkpartiet.

Lue lisää

Arbetet med SFP:s framtidsmanifest fortsätter

Svenska folkpartiet fortsätter sitt framtidsarbete. Siktet är inställt på kommunalvalet nästa höst. Partiets centrala valprogram inför kommunalvalet bereds den här vintern och våren enligt samma mönster som partiet utarbetade sitt framtidsmanifest för två år sedan.

Lue lisää

Riksdagsarbetet igång med en rivstart

Senaste söndag valde Finlands folk en ny president, på måndagen inledde Finlands riksdag sin vårsession och onsdagen blev politiskt en av de mest händelserika dagarna på mycket länge. Först nåddes vi av dystra besked om att Nokia skär ner personalen i Salo med cirka 1 000 personer. Någon timme senare presenterade minister Stefan Wallin försvarsreformen och strax därefter överlämnade en tjänstemanna-arbetsgrupp sitt förslag till ny kommunstruktur åt minister Henna Virkkunen.

Lue lisää

Wallin: Vi ska lyssna på kommunerna!

– Vi skall lyssna på kommunerna! Kommunerna ska uppleva att de är aktörer och inte objekt i kommunreformen, sa Svenska folkpartiets ordförande, försvarsminister Stefan Wallin.

Lue lisää