Artikkelit

Hae artikkeleista

Nylund: Strukturella reformer behövs

Svenska folkpartiets riksdagsledamot Mats Nylund välkomnar finansminister Jutta Urpilainens besked om att regeringen ska komma med nya strukturella reformer redan i höst, och påminner att jordbrukssektorn har redan gjort motsvarande reformer.

Lue lisää

Marcus Rantala ordförande för Helsingforsalliansen

Marcus Rantala valdes till ny ordförande för Helsingforsalliansen. Rantala är statssekreterare på Försvarsministeriet och stadsfullmäktige- och styrelseledamot i Helsingfors. Rantala har suttit med i Helsingforsalliansens styrelse sedan 2012.

Lue lisää

Björn Månsson siktar på EU-valet

Svenska riksdagsgruppens generalsekreterare Björn Månsson siktar på Europaparlamentsvalet i maj nästa år. Månsson blev senast trea inom Svenska folkpartiet, och efter att Carl Haglund återvände till hemlandet är han alltså nu första ersättare i parlamentet.

Lue lisää

Europa får inte glida isär

Ska vi hålla ihop Europa eller låta det glida isär? Denna fråga är central i det kommande EU-valet, enligt nordiska partiledare på toppmötet i Helsingfors.

Lue lisää

Prioritera dagvård och skola framom skrytbroar

Ordföranden för Utbildningsnämndens svenska sektion i Helsingfors Johan Ekman är förundrad över de politiker som förespråkar en dyr bro över Kronbergsfjärden samtidigt som utbildningssidan fortfarande saknar resurser för nödvändiga investeringar.

Lue lisää

Regeringen visar handlingskraft

Ett trovärdigt paket för att åtgärda hållbarhetsunderskottet. Så beskriver Svenska folkpartiets ordförande Carl Haglund budgetförhandlingarna och de reformpaket som regeringen godkände i samband med budgetmanglingen. I en tid då välfärdssamhället står på spel måste man kunna fatta beslut som tryggar välfärdstjänsterna också för kommande generationer, säger Haglund.

Lue lisää