Artikkelit

Hae artikkeleista

Beslut om skärgården bör fattas i skärgården

– Kunskapen om skärgårdens förhållanden finns i skärgårdskommunerna. Det är viktigt att vi har starka skärgårdskommuner, säger Svenska folkpartiets ordförande Stefan Wallin vid ett seminarium om skärgårdsutveckling i Helsingfors idag. Seminariet ordnas av föreningen Trygga Skärgårdsboendet r.f. som verkar för att främja näringsutveckling i anslutning till fritidsboendet i sydvästra Finlands skärgårdsområde.

Lue lisää

Wallin: Vi står och faller med vår skola

Vi står och faller med vår skola. Det gäller Finland, men också det svenska i Finland. Det var partiordförande, försvarsminister Stefan Wallins kärnbudskap när SFP:s partistyrelse samlades till möte i fredags.

Lue lisää

SFP i Åboland valde ny kretsstyrelse

– Den senaste tidens debatt om SFP och oss finlandssvenskar är åter igen ett tecken på ett allt mer intolerant samhälle. Vi har ingen orsak att huka oss. Vi har ingen orsak att ge upp våra drömmar och vår framtidstro bara för att ett osakligt mediadrev är aktuellt, säger nyvalde kretsordföranden Sandra Bergqvist.

Lue lisää

Skärgården behöver effektiv intressebevakning

Kommunerna ska vara aktörer i kommunreformsprocessen, inte objekt, och därför lägger SFP stor vikt på kommunernas åsikter, sade Svenska Folkpartiets ordförande Stefan Wallin vid SFP:s i Åboland kretsstyrelsemöte i Pargas på lördagen.

Lue lisää

Henriksson: Snabblånen är ett samhällsproblem

Stora affischer uppmanar oss att lyfta snabblån. Aggressiv snabblånsmarknadsföring riktas mot unga via sms. Annonser i tidningarna skriker ut att snabblånen är lösningen på alla ekonomiska problem. Den här typen av reklam möter oss överallt. Många av oss struntar i den, men allt fler går också i snabblånefällan.

Lue lisää

Interpellation om Finlands totala ansvar i eurokrisen

Den här veckans interpellation initierades av Sannfinländarna, men det är uppenbart att Centern då den anslöt sig till den har påverkat argumentationen. Centern kunde ju inte gärna stödja en interpellation som ifrågasätter också de två föregående regeringarnas linje. De regeringarna leddes ju av Centern.

Lue lisää

Demokrati och staden

När stadsstyrelsen fattade beslutet om att tillsätta demokratiarbetsgruppen grep den samtidigt tag i en utmanande, mångsidig och med tanke på framtiden betydelsefull fråga.

Lue lisää