Artikkelit

Hae artikkeleista

Månsson skriver SFP-historik

Svenska riksdagsgruppens generalsekreterare Björn Månsson, 60, har tackat ja till erbjudandet att skriva Svenska folkpartiets historik från år 1970 framåt. Månsson inleder arbetet med historiken i höst och lämnar då sitt nuvarande uppdrag som generalsekreterare för riksdagsgruppen.

Lue lisää

Mera än en stafett

Det går inte att underskatta betydelsen med dessa evenemang, där barn tillsammans utför uppgifter och når mål de flitigt övat för. Känslan av att tillhöra ett större sammanhang liksom spänner upp ett paraply över allt man har gemensamt, oavsett om man bor i Vestlax, Kårlax, Malax eller Köklax.

Lue lisää

Lokalt fångad fisk som foder vid fiskodlingar!

Fisk från Östersjön, som inte duger för konsumtion, borde få användas som foder i fiskodling. Så säger riksdagsledamot Thomas Blomqvist, som i ett skriftligt spörsmål till regeringen efterlyser åtgärder för detta.

Lue lisää

Ett stort steg för EU:s fiskeripolitik i natt

Kl. 3.30 på torsdagen, efter att Irlands fiskeriminister och ministerrådets ordförande Simon Coveney under natten flugits in till Bryssel kunde ministerrådet och Europaparlamentet enas om en ny gemensam fiskeripolitik.

Lue lisää