Suden herättämä huoli otettava tosissaan

Kansalaisten huoli sudesta on otettava tosissaan, sanoo kansanedustaja Thomas Blomqvist, Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja.

Susia esiintyy yhä useammin monilla paikoilla. Sekä Pohjanmaalla että Länsi-Uudellamaalla susihavainnot ovat olleet toistuvia. Ruotsalainen eduskuntaryhmä jätti keskiviikkona kirjallisen kysymyksen hallitukselle.

– Huolta herättää susien liikkuminen alueilla, joissa niitä ei ole aikaisemmin näkynyt. Kansalaisten huoli sudesta on otettava tosissaan, sanoo kansanedustaja Thomas Blomqvist, Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja.

Eri puolilla Pohjanmaata on monta vakinaisesti alueella asustelevaa laumaa ja Länsi-Uudellamaalla on yksi vakinaisesti asusteleva lauma. Paikallisväestö on huolissaan sekä lapsista että kotieläimistä.

– Viranomaisten on aika herätä. Ihmisten on saatava tuntea turvallisuutta arjessaan, sanoo puolestaan Ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja, kansanedustaja Anna-Maja Henriksson.

Susilaumat laajentavat reviiriään nopeaan tahtiin ja lähestyvät yhä useammin asutuksia.

– On alueita jossa lapset eivät uskalla mennä kouluun omatoimisesti tai oleskella pihalla susipelon vuoksi. Uudessa tilanteessa, jossa susi ei arkaile ihmistä, tarvitaan toimia, jotta ihmisten luottamus viranomaisten kykyyn ratkaista ongelmia säilyy, sanoo Blomqvist.

”Mihin toimenpiteisiin hallitus aikoo ryhtyä susikannan hallitsemiseksi ja kansalaisten turvallisuuden lisäämiseksi”, kysyy Ruotsalainen eduskuntaryhmä hallitukselta kirjallisessa kysymyksessä. Kysymyksen ovat allekirjoittaneet kaikki Ruotsalaisen eduskuntaryhmän kymmenen edustajaa.

Winter ei asetu ehdolle

RKP:n Varsinais-Suomen piirin puheenjohtaja Marko Winter jättää tehtävänsä.

Lue edellinen artikkeli

Partisekreterare Fredrik Guseff föräldraledig

Svenska folkpartiets partisekreterare Fredrik Guseff kommer att vara föräldraledig under perioden 23.2-30.3.

Lue seuraava artikkeli