Suomen on oltava maailman lapsiystävällisin maa

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson esitti tänään RKP:n puoluekokouksessa pitämässään linjapuheessaan, että Suomesta tulee tulla maailman lapsiystävällisin maa.

– Olen äärimmäisen ylpeä RKP:n esityksestä paremmaksi perhepolitiikaksi. Haluamme, että jokainen lapsi saa yhdenvertaisen ja hyvän alun elämässä, haluamme, että vanhemmat voivat joustavammin yhdistää perhe- ja työelämää ja haluamme tasa-arvoisemman palkkapolitiikan. Naisen euro tulisi olla 100 senttiä. Koko yhteiskunta kaipaa uudistusta, mutta hallitus jarruttaa. Siksi meidän pitää nyt nostaa rima korkealle. Suomen tulee olla maailman lapsiystävällisin maa!

Henriksson esitti myös, että seuraavan hallituksen pitää uudistaa sosiaaliturva, perhevapaat, varhaiskasvatus ja verotus yhtenä kokonaisuutena.

– Tarvitsemme uudistusta lasten ja perheiden vuoksi. Mutta myös sen vuoksi, että edellytykset työllistyä ja vastaanottaa töitä paranisivat, sanoi Henriksson.

Anna-Maja Henrikssonin mukaan RKP ei tue hallituksen sote-uudistusta.

– Haluan vielä sanoa selkokielellä: Ruotsalainen kansanpuolue ei tue hallituksen sote-uudistusta. Ja haluan myös sanoa, että emme harjoita helikopterikauppoja.

RKP:n puoluekokous pidetään 26-27.5 Oulussa.

Torvalds asettuu käytettäväksi jatkokaudelle EU-vaaleissa 2019

Tunnen henkilökohtaisesti suurta vastuuta vastata tuleviin haasteisiin. Tunnustan, että olisi suuri vahinko jättää kesken EU:n piirissä jo aloittamamme yhteistyö näiden ongelmien ratkaisemiseksi.

Lue edellinen artikkeli

RKP:n puheenjohtajan Anna-Maja Henrikssonin linjapuhe

RKP:n puoluekokous Oulussa, 26.5.2018

Lue seuraava artikkeli