Suomi taklaa rokotteisiin liittyvää väärää tietoa pelien avulla

Rokotevastaisuuden lisääntyminen ja rokotteisiin liittyvä väärä tieto on huolestuttavaa ja uhkaa vesittää sen hyvän työn, joka rokotuksilla on Suomessa saavutettu.

– Rokotteiden avulla voidaan myös maailmalla torjua tauteja, jotka uhkaavat etenkin lapsia”, sanoo eduskunnan rokoteryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi.

Eduskunnan rokoteryhmä on tutustunut uusiin digitaalisiin keinoihin lisätä tietoutta ja valistusta rokotteista ja rokotteisiin liittyvän väärän informaation torjumisesta tavatessaan suomalaisen peliyhtiön toimitusjohtajan Olli Rundgrenin. Jyväskyläläinen peliyhtiö on julkaisemassa uuden mobiilipelin, jossa seikkaillaan valkosolujen, bakteerien ja virusten maailmassa. Peliä pelaamalla pelaaja oppii hauskalla tavalla ihmisen immuunijärjestelmän toiminnasta ja esimerkiksi siitä miksi rokotteet ovat tärkeä osa hankittua immuniteettia. Rokoteryhmän mielestä rokotetietoutta ja valistusta on hyvä lisätä uusin innovatiivisin ja hauskoin keinoin ja tämän päivän maailmassa digitalisuus on arkipäivää.

– Hienoa, että suomalainen peliteollisuus on tässä edelläkävijä ja yhdistää digitaalisuutta, valistustyötä ja suomalaista osaamista. Kohta näitä keinoja voidaan hyödyntää sairaanhoitopiireissä ja peliä pelata esimerkiksi terveyskeskusten odotustiloissa. Myös maailmalla on selvä tarve uusille keinoille tavoittaa nuorempi sukupolvi, sanoo rokoteryhmän puheenjohtaja Rehn-Kivi

Henriksson: Pääministerin tulisi ottaa kokonaisvastuu maamme kaksikielisyyden edistämisestä

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson kehottaa valtioneuvoston kansliaa, ja viime kädessä pääministeri Juha Sipilää ottamaan kokonaisvastuun maamme kaksikielisyyden edistämisestä.

Lue edellinen artikkeli

Yhteispohjoismainen sähköinen henkilöllisyys ottaa askeleen eteenpäin

Pohjoismainen neuvosto haluaa pohjoismaiden hallitusten edistävän yhteistä henkilövarmennetta tai sähköistä henkilöllisyyttä.

Lue seuraava artikkeli