Henriksson: Pääministerin tulisi ottaa kokonaisvastuu maamme kaksikielisyyden edistämisestä

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson kehottaa valtioneuvoston kansliaa, ja viime kädessä pääministeri Juha Sipilää ottamaan kokonaisvastuun maamme kaksikielisyyden edistämisestä.

Henrikssonin mukaan kansalliskielten edistämiseksi tehdään hyvää työtä monella eri suunnalla, mutta kenelläkään ei tällä hetkellä ole kokonaisvastuusta tästä.

– Suurin ongelma on se, ettei kenelläkään vaikuta olevan kokonaisvastuuta kansalliskieltemme edistämisestä, tai halua ottaa tätä vastuuta. Viime vaalikaudella annettu kansalliskielistrategia antaisi hyvän perustan tälle työlle. Nyt tarvittaisiin poliittista tahtoa sen toteuttamiseen. Toivon, että pääministeri näyttäisi tässä suuntaa, sanoo Anna-Maja Henriksson

Henrikssonin mukaan keskustelu kielellistä oikeuksista on erittäin ajankohtainen, koska hallitus parhaillaan valmistelee sote- ja maakuntauudistusta.

– Sosiaali- ja terveydenhuolto on yksi niistä alueista, jossa palvelun saaminen omalla äidinkielellä on aivan keskeistä. Olen hyvin huolestunut siitä tavasta millä hallitus nyt huomioi kielelliset oikeudet sote-uudistuksen valmistelussa, sanoo Henriksson.

Anna-Maja Henriksson puhui tänään Finlandiatalolla oikeusministeriön järjestämässä Suomi 100 & oikeusvaltio seminaarissa.

RKP:n varjobudjetti: Palkansaajalle on jäätävä enemmän käteen

Palkansaajalle on jäätävä enemmän käteen, mielenterveystyöhön on panostettava ja poistetaan perintö- ja lahjavero yritysten sukupolvenvaihdoksissa

Lue edellinen artikkeli

Suomi taklaa rokotteisiin liittyvää väärää tietoa pelien avulla

Rokotevastaisuuden lisääntyminen ja rokotteisiin liittyvä väärä tieto on huolestuttavaa ja uhkaa vesittää sen hyvän työn, joka rokotuksilla on Suomessa saavutettu.

Lue seuraava artikkeli