Nuorten viesti ilmastonmuutoksesta on otettava vakavasti

Ilmastoraportit jotka esimerkiksi IPCC on julkaissut puhuvat selkeää kieltä. Meidän on keksittävä ratkaisuja jotka pysäyttävät ilmastonmuutoksen.

– On ollut surullista seurata miten vallitseva keskustelu on keskittynyt merkityksettömyyksiin. Yleisessä keskustelussa on suunnattu henkilökohtaista kritiikkiä ilmasto-aktivisti Greta Thunbergia kohtaan. Pidän tätä erittäin vastenmielisenä, RKP:n varapuheenjohtaja Henrik Wickström sanoo.

– On ymmärrettävää, että tämä on tärkeä asia nuorille koska on kyse heidän tulevaisuudestaan. Toivon että kaikki päättäjät ottavat viestin tosissaan, Wickström sanoo.

Wickström on iloinen siitä, että nykyinen hallitus on päättänyt harjoittaa kunnianhimoisempaa ilmastopolitiikkaa.

RKP:llä on erittäin kunnianhimoinen ilmasto-ohjelma. Meille on tärkeää, että Suomi harjoittaa ilmastopolitiikkaa joka on sosiaalisesti kestävää, tasavertaista sekä alueellisesti tasa-arvoista.

Wickström kokee, että ilmastonmuutoksen tuomista mahdollisuuksista pitäisi keskustella enemmän.

– Toivon, että voimme nähdä mahdollisuudet myös ilmastotietoisemmassa yhteiskunnassa.

 Uusi teknologia mahdollistaa uusia innovaatioita josta myös elinkeinoelämää hyötyy. Iin kunnassa Oulun lähellä, jossa äskettäin vierailin, ollaan onnistuttu kasvattamaan kunnan tuloja ottamalla käyttöön ilmastofiksuja ratkaisuja, Wickström sanoo.

Wickström korostaa myös että ilmastonmuutos on globaali ongelma. Siksi ratkaisut ilmastonmuutokseen pitää löytyä kansainvälisellä tasolla.

– Ilmastonmuutos tarvitsee globaaleja ratkaisuja. On erittäin tärkeää että suurvallat, kuten USA ja Kiina, kantavat vastuunsa ilmastokysymyksessä, Wickström sanoo.

– Yhteiskuntana meidän on rohkaistava toisiamme enemmän tekemään ympäristöystävällisiä valintoja, Wickström sanoo.

Eduskunnan rokoteryhmän asiantuntijakokouksessa painotettiin rokotteiden kansanterveydellistä vaikuttavuutta

Eduskunnan rokoteryhmä kokoontui eilen kuulemaan rokotteiden toimintaympäristöstä, kansallisesta rokotusohjelmasta, rokotevastaisuudesta ja rokotteiden kansantaloudellisesta ja terveydellisestä vaikuttavuudesta. Rokoteryhmän puheenjohtaja ja perustaja Veronica Rehn-Kivi (Rkp) iloitsee määrärahojen lisäämisestä ensi vuoden talousarvioon. Määrärahoja kohdistetaan HPV-rokotteen antamiselle myös pojille sekä TBE-punkkirokotteeseen.

Lue edellinen artikkeli

Suomi tarvitsee enemmän työvoimaa hyvinvoinnin turvaamiseksi pitkällä tähtäimellä

Suomi tarvitsee lisää ihmisiä- ei vähemmän. Suomi tarvitsee enemmän inhimillisyyttä- ei vähemmän. Suomi tarvitsee lisää investointeja- ei vähemmän. Näitä asioita Anna-Maja Henriksson painotti avatessaan RKP:n puoluevaltuuston kokouksen Lahdessa.

Lue seuraava artikkeli