Thomas Blomqvist: Hallituksen massiivinen tukipaketti on sekä tervetullut että tarpeellinen

– Koronaviruksen aiheuttamien taloudellisten seurausten hillitsemiseksi olemme hallituksessa tänään tehneet tärkeän päätöksen ennennäkemättömästä paketista. Hallitus on päättänyt 15 miljardin euron panostuksesta ja yhdessä muiden valtiollisten toimenpiteiden kanssan Suomen Pankilta, Finnveralta ja Finanssivalvonnalta valtion tukipaketti nousee noin 50 miljardiin euroon, Thomas Blomqvist, pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri sanoo.

Paketti sisältää toimenpiteitä jotka auttavat kaikkia yritysmuotoja ja toimenpiteitä jotka keskittyvät estämään yritysten konkursseja ja toimenpiteitä joiden avulla taistellaan massatyöttömyyttä vastaan.

– Tällä hetkellä on paljon yrityksiä ja yrittäjiä jotka ilman omaa osuutta ovat joutuneet hyvin vaikeaan tilanteeseen. Heidän on saatava apua päästäkseen kriisin yli. Olen erityisen iloinen siitä, että myös yksinyrittäjät ja freelancerit voivat saada työttömyyskorvausta, Blomqvist sanoo.

– Tässä massiivisessa paketissa on myös toimenpiteitä jotka työmarkkinaosapuolet ovat ehdottaneet ja jotka antavat enemmän joustoa yrittäjille ja enemmän turvaa työntekijöille. Tästä olen erityisen iloinen.

Adlercreutz hallituksen tukipaketista: Rakennamme sillan notkahduksen yli

–Tarvitsemme yrityksiämme tänään, mutta ennen kaikkea tarvitsemme niitä siinä vaiheessa, kun akuutti kriisi on ohi. Tämän takia on äärimmäisen tärkeää, että rakennamme sillan tämän taloudellisen notkahduksen yli, Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz sanoo.

Lue edellinen artikkeli

Torvalds: EU toimii voimakkaasti koronapandemian taltuttamiseksi

Kamppailu koronavirusta vastaan on korkein prioriteetti myös Euroopan parlamentin ympäristö- ja kansanterveysvaliokunnassa - mutta suurin vastuu pandemian torjunnassa on edelleen jäsenvaltioilla.

Lue seuraava artikkeli