Thomas Blomqvist: Tasa-arvotyö tarvitsee voimakkaita toimia

– Hallituksen tavoite on, että Suomesta tulee tasa-arvotyön edelläkävijä. Teemme jo tällä hetkellä paljon hyvää, mutta asioita voidaan tehdä vielä paremmin. Tähän tarvitaan laajaa ja määrätietoista tasa-arvotyötä konkreettisilla toimenpiteillä, Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist sanoo.

Tasa-arvon ministerinä Blomqvist osallistuu kansallisiin tasa-arvopäiviin 9-10 lokakuuta Oulussa. Tapahtuma, jonne kokoontuu laaja joukko eri yhteiskuntasektorien tasa-arvotyön asiantuntijoita, järjestetään tänä vuonna viidettä kertaa.

– Tasa-arvopäivien kaltaiset tapahtumat ovat tärkeitä, koska ne kokoavat maamme kärkiosaamista tasa-arvotyön saralla ja mahdollistavat keskustelua yli sektorirajojen. Tarvitaan aktiivista tasa-arvotyötä kaikilla sektoreilla jotta voimme saavuttaa tavoitteemme, Blomqvist jatkaa.

Hallitusohjelma sisältää useita kirjauksia ja ohjelmia tasa-arvon edistämiseksi.Hallituksen tasa-arvo ohjelman valmistelu, jonka tarkoitus on esittää konkreettisia toimenpiteitä tasa-arvon puolesta, on aloitettu ja se on keskeinen jotta voimme saavuttaa hallituksen tasa-arvotavoitteet

Bergqvist valtion talousarviosta: Investoinnit koulutukseen, alueisiin ja ruotsin kieleen ovat myönteisiä

Lähetekeskustelu valtion vuoden 2020 talousarvioesityksestä aloitettiin tänään (tiistaina) eduskunnassa. Kansanedustaja Sandra Bergqvist (Rkp) iloitsee siitä, että talousarvio luo luottamusta tulevaisuuteen ja että alueelliset erot ymmärretään. Erityisen tärkeinä hän pitää investoinnit koulutukseen ja tutkimukseen sekä panostukset ruotsin kieleen.

Lue edellinen artikkeli

Torvalds: Goulardin hylkääminen oli virhe

Komissaariehdokas Sylvie Goulard hylättiin tänään äänestyksen jälkeen Euroopan parlamentin teollisuusvaliokunnassa ja sisämarkkinavaliokunnassa.

Lue seuraava artikkeli