Bergqvist valtion talousarviosta: Investoinnit koulutukseen, alueisiin ja ruotsin kieleen ovat myönteisiä

Lähetekeskustelu valtion vuoden 2020 talousarvioesityksestä aloitettiin tänään (tiistaina) eduskunnassa. Kansanedustaja Sandra Bergqvist (Rkp) iloitsee siitä, että talousarvio luo luottamusta tulevaisuuteen ja että alueelliset erot ymmärretään. Erityisen tärkeinä hän pitää investoinnit koulutukseen ja tutkimukseen sekä panostukset ruotsin kieleen.

– Korkean koulutustason ja vahvan osaamisen avulla Suomi voi kilpailla maailmanlaajuisilla markkinoilla. Hallitus investoi nyt kaikkiin koulutusasteihin, varhaiskasvatuksesta tutkimukseen, ja olen iloinen siitä, että yliopistot ja korkeakoulut nyt saavat tarvitsemansa rahoituksen, Bergqvist sanoo.

Talousarvioesitys sisältää merkittäviä investointeja alueiden työllisyyteen, kasvuun ja kehitykseen.

– Kaikki alueet näyttävät erilaisilta ja niiden on saatava kehittyä omien vahvuuksiensa pohjalta. Tarvitsemme vahvoja kaupunkeja samalla kun elinvoimainen maaseutu on edellytys sille, että meillä jatkossakin on hyvää suomalaista ruokaa. Sekä alueellisille keskuksille että maaseudulle on tarvetta, Bergqvist sanoo.

Hallitusohjelma sisältää myös useita tärkeitä kirjauksi ruotsin kielen kannalta.

Kansalliskielistrategian päivitykseen osoitetaan talousarvioesityksessä 200 000 euroa ja saman verran ehdotetaan Folktingetin määrärahan korotukseen. Bergqvist pitää tätä positiivisena asiana kieliympäristön parantamisen kannalta.

– Tämä ehdotus todistaa sen, että hallitus suhtautuu vakavasti Suomen kaksikielisyyteen ja pyrkii määrätietoisesti varmistamaan, että jokainen saa palvelua omalla äidinkielellään. Tämä on erittäin tärkeää, etenkin kun kyse on hoito- ja hoiva-alasta, Bergqvist sanoo.

Adlercreutz vaatii ripeitä toimia työllisyysasteen nostamiseksi

Perhevapaauudistus, nopeammat työluvat ja investoineille verohelpotuksia

Lue edellinen artikkeli

Thomas Blomqvist: Tasa-arvotyö tarvitsee voimakkaita toimia

- Hallituksen tavoite on, että Suomesta tulee tasa-arvotyön edelläkävijä. Teemme jo tällä hetkellä paljon hyvää, mutta asioita voidaan tehdä vielä paremmin. Tähän tarvitaan laajaa ja määrätietoista tasa-arvotyötä konkreettisilla toimenpiteillä, Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist sanoo.

Lue seuraava artikkeli