Torvalds: Goulardin hylkääminen oli virhe

Komissaariehdokas Sylvie Goulard hylättiin tänään äänestyksen jälkeen Euroopan parlamentin teollisuusvaliokunnassa ja sisämarkkinavaliokunnassa.

Nils Torvalds pitää tätä suurena virheenä: ”Olen vuosien saatossa tehnyt paljon yhteistyötä Goulardin kanssa ja voin vain todeta hänen olevan erittäin pätevä tehtävään. Tämän päätöksen johdosta meiltä häviää henkilö joka olisi voinut saada paljon kehitystä aikaan ja loppujen lopuksi pystynyt luomaan paremman sisäisen markkinan EU:lle.”

Torvalds on erittäin kriittinen siitä miten eritoten konservatiivinen EPP-ryhmä ja vihreä ryhmä on toiminut: ”Siinä missä EPP halusi kostaa Emmanuel Macronille siitä, että Manfred Weber ei valittu komission johtoon johti tähän siihen, että he äänestivät Goulardia vastaan. EPP näytti äänestävänsä pätevää ehdokasta vastaan vain, jotta he voisivat saada tämän poliittisen pisteen. Se ei ole vastuullinen tapa tehdä politiikkaa. Sama asia pätee vihreään ryhmään, joka toiminnallaan olisi voinut turvata Goulardin taakse enemmistön jo aikaisemmassa vaiheessa. Sen sijaan he valitsivat poliittisen pelin, joka loppupäässä johti siihen, että äärioikeisto- ja vasemmisto sai läpi oman tahtonsa. Vastuutonta.” päättää Torvalds.

Thomas Blomqvist: Tasa-arvotyö tarvitsee voimakkaita toimia

- Hallituksen tavoite on, että Suomesta tulee tasa-arvotyön edelläkävijä. Teemme jo tällä hetkellä paljon hyvää, mutta asioita voidaan tehdä vielä paremmin. Tähän tarvitaan laajaa ja määrätietoista tasa-arvotyötä konkreettisilla toimenpiteillä, Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist sanoo.

Lue edellinen artikkeli

Turun RKP:n valtuustoryhmä: ”Kannatamme pormestarimallia”

Turun RKP:n valtuustoryhmä kannattaa pormestarimallia koskevaa ehdostusta, joka esitetään päätettäväksi Turun kaupunginvaltuustossa.

Lue seuraava artikkeli